3-divisjon | En liten meldeprøve

Wiggo Nordskag-Terje Moen fra lederlaget møtte Per Martin Pedersen - Henning Stokkeland

Den første helgen av 3-divisjon ga i Agder ledelse til SØM og lag SKRETTING.

Resultat 3-div avd H

Jeg bakspilte noen spill i puljen og dette spillet var det ikke alle som fikk dreisen på, hvordan ville du meldt kortene med din makker?

 

De to bordene jeg tittet på meldte kortene som følger:

Av 10 bord i 3-divisjon var det INGEN som fant frem til den beste utgangen som er 4 spar. Jeg synes 4 hjerter er en ok kontrakt når vi kun ser ØV kortene, mens 3 NT neppe er en veldig god kontrakt med kløver i utspill.

Begge spilleførere gikk beit. I 3NT vant øst kløver i utspill til damen med esset fulgt av ruter konge og ruter til knekten. Motspillet hentet sine kløverstikk og kunne notere en beit.

I 4 hjerter rotet spillefører seg litt vekk da han også der vant kløver i utspill med ess fulgt av ruter konge og ruter til knekt og dame.

Men slik kortene sitter så kunne faktisk spillefører vunnet 10 stikk i hjerterkontrakt, ser du hvordan?

Hvis han starter med ruter konge og ruter til ess faller damen. Nå kan han spille ruter knekt og nå blir nords hjerterstikk redusert med K 10 hos øst hvis spillefører leser kortene riktig at nord har både dame og knekt i trumf.

Men tilbake til meldingene, kunne ikke vest tatt med seg 3 spar over 3 ruter. Jeg tror det fortsatt kan være en fair sjanse for at spar er beste kontrakt og da å man få frem den sjette sparen.

Roy Olsen – Per Skretting leder 4-divisjon, her fra oppgjøret mot Ole Fulgestad – Tor Christensen