3-divisjon | Tore Olsen melder storeslem

Tore Olsen

Tore Olsen er en blid og rutinert kar som alltid tråkker til i meldeboksen når muligheten byr seg. Fra første helg av sesongens 3-divisjon har jeg hentet et par spill hvor han fikk tømt meldeboksen helt opp til storeslem, med delt hell.

Først slo han til med denne

 

Det var en ubetelig storeslem slik kortene satt. Med ruter i utspill måtte spillefører trumfe og ta for ess-konge i trumf, damen falt beleilig fra øst og dermed var veien til 13 stikk rask. 2140 kunne ikke føles særlig greit for ØV. Jeg har en viss forståelse for Tores valg av meldinger, det er vel gode odds for at kløveren spilles uten taper når makker melder 5 kløver, men hvem vet, han kunne kanskje hatt 3334 og 0 hp?

Det neste spillet ga Tore enda en mulighet, en han selvfølgelig grep med begge hender.

Her må jeg si jeg har en viss forståelse for Tores valg av meldinger, men han burde nok sjekket om kløver konge var på plass.

Aktuelt så spilte øst ut ruter konge som blindemann måtte trumfe. Nå ser jo dette ganske greit ut hvis trumfe er 2-1 kan spillefører stikke over trumf konge med esset og ta finessen i kløver. Men nå var han låst og måtte ta for konge-dame i trumf fulgt av kløver ess i håp om at kongen falt. Det gjorde den, men dessverre hadde den med singleton kløver også 3-kort trumf slik at neste kløver ble trumfet.

En annen spillefører var i 6 hjerter med ruter konge i utspill til trumf. Han fortsatte med liten kløver til knekten og kongen. Spar kom i vri og dermed var den kontrakten beit med trumfen 3-0!

Au au au