1 divisjon | Er du bedre enn verdens beste i motspill?

Andrè Øberg

Boye Brogeland har, med full rett, blitt hedret ved flere anledninger. Foreløpig er siste triumf at han for andre år på rad vant prisen for beste spilleføring, en svært prestisjefull pris utdelt av International Bridge Press Association.

Fra kampen mellom HAUGE og ØBERG har jeg hentet dette spillet hvor du skal få prøve deg i motspill, er du på alerten eller svikter du i kampens hete?

Se bare her

 

Syd har blitt spillefører i 3 NT etter å ha vist frem 18-19 grand med 5-kort ruter, nord har fortalt om 4-4 i major.

Utspillet fra din makker er kløver 10 som løper til damen hos spillefører. Ruter 3 i neste stikk går via toeren fra makker til damen og esset hos deg. Kløver tilbake følger spillefører med femmeren på og knekten vinner hos blindemann.

Ruter 5 følger, du legger nieren og……

Nei vent nå litt, legger du virkelig nieren?

Verdens beste spillefører, Boye Brogeland, fulgte med nieren, men da sto kontrakten for kortene så ut som dette

 

Andre Øberg la også liten som spillefører og ble rikelig belønnet da vest kom inn på ruter 10. Nå var spar konge beskyttet og motspillet hadde ingen sjanse til å slå hull på kontrakten.

Som den våkne leser ser måtte øst hoppet opp på RUTER KNEKT annen gang for å sikret seg å være inne for å kunne spille spar igjennom kongen. Som du ser ville motspillet da hentet beit med 3 stikk i spar og 2 i ruter!

Men når ikke engang verdens beste klarer det motspillet er det kanskje for vanskelig?

På en dårlig dag har spillefører K10 sjette i ruter og da er ikke akkurat knekten et bra kort å hive innpå, men på den annen side vil kanskje spillefører da alltid ta finessen for å sikre seg kontrakt.

Ikke vet jeg, men klarte du å legge i ruter knekt vet jeg at landslagsledelsen gjerne tar i mot tips om kandidater til sine lag.

2 Comments

  1. Men la makker kløver 9 i stikk 3? I så fall er det nok mulig å klare dette motspillet.

    Men hvis makker fulgte på med kløver 4, kan han vel ha E10974 i kløver og singel ruter? I så fall gjør du spillerens oppgave veldig lett hvis du går opp på ruter knekt.

Kommentarer er lukket.