1 divisjon | 3 NT eller 5 i minor?

Toppoppgjør i 2 divisjon, lag LUTRO mot lag JA OLSEN

I lagkamp blir spillene hvor din vurdering kan gi bonus i utgang eller score til motparten bli svært så avgjørende. Fra sesongens 1-divisjon har jeg hentet dette spillet som tilhørte den kategorien.

Først kan du få en meldeprøve, se hva du ville meldt i denne posisjonen:

 

Makker har altså fortalt om fordelingen 3-4-3-3 med 11-13 poeng etter at jeg har brukt to spørremeldinger, men han lover en honnør i kløver. Ser du for deg 9 stikk i 3 NT eller tenker du det kan være spill for 5 ruter, evt slem i ruter?

Brent barn skyr ilden, jeg har sett disse før og valgte en mellom løsning da jeg bare hoppet til 5 ruter. Det traff blink, kortene til øst-vest så ut som dette: 

På det andre bordet ble kontrakten 3 NT av vest med kløver 7 i utspill fra nord, syd stikker med ESSET og spiller tilbake en liten kløver.

Hva gjør du som spillefører, går du opp på damen eller satser du på at nord har kongen tredje og legger liten som vil blokkere fargen for motparten?

Slike posisjoner er ikke enkle. Syd kamuflerer selvsagt sine kort så godt han kan og går opp med esset fra ess-konge femte eller sjette for å gi deg en tapende mulighet i å legge liten. Det blir rett og slett litt gjetting, men du besto vel prøven og la liten?

Den aktuelle spillefører gikk opp på damen og måtte notere beit da kortene så ut som dette

 

5 ruter derimot var en god kontrakt som enkelt ble spilt hjem med en taper i kløver og en i spar da finessen sprakk. Det var kanskje like bra å være i 6 ruter som i 3 NT når vi ser alle kortene?