1 divisjon | Slik håndterer du sperremeldinger når du leder divisjonen

Sam Inge Høyland

Jeg har skrevet mye om de nymotens sperreåpningene som kan være noe undervektige utenfor sonen. I gunstig sone kan de sågar være enda tynnere.

Dette har selvsagt ført til å at dyktige spillere tilpasser seg og tar større sjanser når de straffedobler den som åpner i gunstig sone.

Fra kampen mellom THORESEN og LANGEN har jeg hentet dette spillet hvor risikovilligheten var forskjellig, se bare her:

 

Jo-Arne Ovesen syntes han ikke hadde en ideel hånd for å melde 3 NT over 3 ruter så han hentet frem en dobling. Hva han melder hvis makker for eksempel hopper til 4 hjerter er jeg usikker på, men en dobling holdt jo oppe flere muligheter enn om han bare melder 3 NT.

Aktuelt så var makker, Sam Inge Høyland, i det risikovillige da han valgte å passe ut makkers dobling med knekten fjerde i ruter. Det er tøffe tak, og ikke hva jeg er vant til.

Han hadde vel et ganske klart alternativ i å meld sin 4-kort hjerterfarge, enten på 3-trinnet hvis han er forsiktig eller på 4-trinnet om han ønsker å tråkke litt til. Føler han seg i god form er 3 NT også et fair alternativ som jeg ville vurdert når makker dobler opp i rød mot hvit sone.

Slik kortene satt var det skikkelig blink å si pass, kontrakten endte med 4 beit og 800 til Høyland-Ovesen.

Ved det andre bordet ble det også åpnet med 3 ruter, men her gikk nord inn med 3 NT som han fikk spille for 660. Det ga THORESEN, som leder 1-divisjon vel halvspilt, 4 imp.