Nederland vs Sverige | Redoblet beit i slem

Peter Fredin (Sverige)

Tilfeldigheter kan avgjøre lagkamper, særlig på slike spill som vi skal se på i dag.

Spillet er fra treningskampen mellom Nederland og Sverige hvor de aktuelle VM spillerne fra hvert land virkelig fikk imp-skalaen til å gå varm.

La oss først prøve oss i utspill som VEST.

 

Hva ville du spilt ut etter disse meldingene?

Syd har åpnet 1 hjerter som er naturlig, men maksimalt antall poeng er 15. Etter splinter i kløver går syd likevel på selv om makker slår av. 2 ess var tydeligvis nok til at han meldte slem.

Hva er ditt valg av utspill?

 


Peter Bertheau valgte kløver, men da ble det Sortie når kortene så ut som dette

 

Hvis vi skal ta høyde for at syd har vært saklig i meldingene må det vel være ruter dame som skal spilles ut her? Syd er renons i kløver og nord slår av, mye tyder på honnører i kløver hos nord.

Syd som er begrenset til 15 poeng går selv på til slem etter at makker har slått av på splinter. Det må være litt av en fordelingshånd han ser på for å kunne forsvare sine meldinger.

Ved det andre bordet var Peter Fredin, i syd, kreativ som han så ofte kan være.

Etter å ha passåpnet kom han virkelig tilbake i meldingene. Også her ser vi at syd for egen maskin kjører på til slem. Og når øst hiver inn på en dobling henter Fredin like greit frem en redobling, han vet kontrakten maksimalt er en beit og da er redobling en god vurdering.

Dessverre for Fredin var ikke øst veldig usikker på sitt utspill med ess-konge i ruter startet han selvsagt der og vant det første stikket. Spillefører kunne heller ikke nekte øst et stikk i trumf så da ble det 200 poeng til Nederland. Sammen med 980 fra åpent rom ble det hele 15 imp til Nederland.