Her var du uheldig Snorre Aalberg

Snorre Aalberg

Snorre stilte velvillig opp da vi skulle trene i forkant av 1-divisjon og manglet en motspiller. Selv om han på forhånd unnskylte de feil han mente ville komme var det god spilling Snorre hentet frem.

På dette spillet synes jeg han og makker Asbjørn Kindsbekken meldte seg fint frem til en god storeslem, men sitsen var ikke slik gutta hadde håpet på. Det var lagkamp, i den grad det påvirker dine valg av meldinger.

 

Snorre åpnet med sterk 2 kløver før han fortalte om hjerterfargen. 4 NT var RKC med hjerter som trumf og da Kindsbekken hadde to ess fant Snorre en god melding da han hoppet til 7 kløver. Nå kunne makker velge hvilken av fargene som passet best.

Spar konge i utspill ble stukket med esset før en kløver til kongen ble fulgt av en kløver til esset for å eventuelt kunne fange knekten fjerde hos nord. Da trumfen var fordelt 3-2 var siste hinder på veien å ta med seg den lille muligheten for at hjerterfargen kunne være 4-1 med 3-kort trumf på samme hånd.

Snorre fortsatte derfor med hjerter til ess og hjerter konge. Men da nord kunne stjele hjerter konge måtte det bli en beit.

Uflaks Aalberg, du hadde oddsen med deg på denne spilleføringen.  Det er nesten 70 % sjanse for at hjerterfargen spilles uten taper og i overkant av 80 % at kløverfargen ordner seg.