Orlando | Drijver dummer seg ut med avslørende dobling

Dennis og Jerry Clerkin er to dyktige Amerikanske seniorer. Dette spillet er hentet fra åpent VM som for tiden går i Orlando.

Les mer fra Orlando på hjemmesiden

Dette spillet kommer fra oppgjøret mot de Nederlandske stjernespillerne Sjoert Brink – Bas Drijver. La oss se hva du ville gjort som Dennis Clerkin med østs kort:

 

Som vi ser ble du spillefører i 3NT som nord påskjønnet med en dobling. Syd spiller ut kløver konge som du lasjerer, kløver dame lar du også vinne stikket før nok en kløver går til ditt ess.

Hvordan spiller du kortene videre?

 


Dennis Clerkin var ikke i tvil, Drijver måtte vel ha ruterfarge for sin dobling, han fortsatte derfor med hjerter til ess fulgt av ruter 10, Drijver kom på med knekten som Dennis vant med kongen, syd kastet en hjerter. kortene så ut som dette:

Nå fortsatte Dennis elegant med en liten ruter til syveren hos blindemann og nieren hos nord. Dermed kunne han gå inn på spar konge og spille ruter fra blindemann som fanger opp nords D 4.

Det ble en svært avslørende dobling av Drijver som ga Clerkin den informasjonen han trengte til å snelle hjem sin kontrakt. Uten dobling vil jeg tro han hadde spilt ess eller konge fra hånden og måtte notert en beit.