NM PAR | slem med 3 ess vekk!

Livgård - Øberg

Parturnering handler om å være aktuell på de riktige spillene. Jeg inntok bakspillerplassen da Allan Livgård-Siv Thoresen møtte Sonder Hogstad – Andre Øberg. To makkerpar som kjempet om medaljeposisjon. Disse spillene dukket opp rundt halvspilt turnering.

Se bare på denne hvor Øberg-Hogstad hadde mer flaks enn de kanskje fortjente

 

Meldingene gikk helt uten kontroll opp til de store høyder. Jeg tror ikke Hogstad tolket 4hjerter som sparstøtte, og jeg er usikker hva det skal bety. Personlig hadde jeg nok meldte 3 spar direkte med syds kort da øst hoppet innpå med 3 ruter.

Når øst fikk meldt innpå ruter trakk vel ikke det opp kortene til Hogstad, han måtte tenke lit på det at ruter konge ville bli skutt i utspill, men Hogstad satset friskt og hoppet til slem. Øberg sin korrigering til spar var naturlig.

Siv Thoresen trakk litt på smilebåndet da hun spilte ut ruter ess og fikk se blindemann. Det kunne ikke vært noen god følelse å se trumfkongen bli spist opp.

Ruter tilbake i stikk to vant kongen fulgt av en kløver til knekten og spar knekt som fikk seile rundt. Nok en spar fanget kongen og Andre Øberg kunne forlange sine 12 stikk og 17 av 26 mulige plusspoeng.

Det er ikke hver dag vi ser en slem trille hjem når man mangler 3 ess!