En liten spilleprøve på utgangsnivå

I dag kommer en aldri så liten spilleprøve. Kontrakten er selvsagt utgang, du skal prøve deg som spillefører i 4 hjerter.

 

Vest spiller ut spar konge fulgt av spar ess, øst følger med 2 og 7. Kløver knekt i neste stikk vinner du med kongen og når du tar for hjerter ess kaster øst en kløver.

Det var dumt, nå blinker det plutselig for hjemgang i kontrakten. Har du en plan for å «sikre» dine 10 stikk?


 En liten titt på meldinger og motspill så langt gir oss noen viktige ledetråder. Når vest spiller ut konge-ess i spar viser det normalt doubleton. Videre har vest åpnet 1 ruter som betyr minst 4-kort i den fargen og nå ser vi 4-kort hjerter. Det betyr at vest har fordelingen 2-4-4-3 eller 2-4-5-2.

Etter at kløver knekt kom i vri begynner vi å nærme oss at disse kortene er plassert.

Du tar for ess, konge og dame i trumf fulgt av kløver. Følger vest stikker du med esset og stjeler en kløver hjem. Trumfer vest over har han bare ruter igjen og må spille fra kongen til din ess-dame kombinasjon. Kaster vest en ruter står han ikke noe sterkere, da frir du deg bare med en trumf og vest er like innspilt.

Kortene var fordelt som dette

 

 

Det handlet bare om å utnytte de muligheter meldinger og motspill hadde gitt deg, ganske enkelt, men likevel ganske vanskelig. Da spillet dukket opp i en turnering gikk nesten halvparten av spilleførerne beit.

Men du fikset vel den utfordringen?