Det ekstra stikket i parturnering del 2

Nils Kvangraven

Selv delkontrakter kan gi muligheter i parturnering. Personlig sviktet jeg på dette spillet hvor muligheten bydde seg på kveldens siste spill, men kanskje du er mer våken?

 

Vest starter motspillet med ruter ess, konge og dame. Øst fulgte med ruter 2 og 6 så her var mistanken ganske berettiget om en potensiell stjeling hos øst, jeg trumfet derfor med damen hvorpå øst kastet en hjerter.

Spar knekt ble spilt i neste stikk, øst fulgte med syveren og vest med treeren. Er du med, hva er ditt neste trekk?


Jeg var allerede på vei hjem fra klubben og fortsatte med nok en spar, det var ikke noe lurt da kortene så ut som dette

 

Øst vant med esset og fridde seg i hjerter. Jeg kunne stjele en hjerter hos blindemann, men måtte gi øst det siste stikket for kløver dame og notere mine 9 stikk for nøyaktig middels score.

Ser du hva jeg gjorde feil?

Helt riktig, da øst la liten på spar knekt skulle jeg vært på alerten. Jeg skulle fulgt opp med hjerter ess, hjerter konge og hjerter til stjeling. Posisjonen ville vært denne:

 

Nå frir jeg meg med trumf og øst kommer inn på esset. Hva skal han gjøre da?

En hjerter blir til dobbeltrenons, altså må han åpne kløverfargen med en honnør. Da må jeg tippe om han har spilt fra D kn eller fra en løs honnør. Jeg sier ikke at jeg ville gjort det riktig, men jeg ville iallfall fått sjansen til å vinne 10 stikk som ville gitt 100 % score.

Sløvt, her er det bare å øve før ny sesong rulles i gang for fult.