Orlando | Et flott sluttspill av Kalita

Polen vant Bermuda Bowl i 2015 etter at deltagelsen ble kritisert på grunn av at Balicki-Zmudzinski spilte EM i 2014 men senere ble anklaget for juks og utestengt. Men det Polske laget viste seg å være sterke uten juksemakerne, anført av den nye generasjonen polske toppspillere. Kalita – Nowosadzki er av mange ansett for å kanskje være det sterkeste makkerparet til Polen.

La oss se litt på gutta fra åpent VM i Orlando hvor de meldte seg frem til en fin sluttkontrakt og Kalita fikk til et fint sluttspill.

 

Som vi ser fikk de via en overføringssekvens meldt seg opp til 5 kløver, en kontrakt som må sies å være vesentlig bedre enn 3 NT som flere andre meldte.

Spar ess i utspill ble fulgt av hjerter dame i annet stikk, Kalita slapp denne til håndens ess fulgt av en spar til stjeling. Kløver konge, kløver til ess og spar til stjeling var neste trekk før en ruter til esset ble fulgt av nok en spar til stjeling.

Ruter til kongen gikk også bra før en ruter ble stjålet hos blindemann, Kalita hadde nådd denne sluttposisjonen

 

Han gjorde ingen feil da han fridde seg med trumf knekt. Vest kom inn på damen, men måtte avslutte fra kn 8 i hjerter til Kalitas K 5 vs 10 6. Dermed vant Kalita de to siste stikkene og kunne notere hjemgang etter en flott spilleføring.

Legg merke til hvor effektiv Kalita var i å benytte alle håndens inntak til å stjele spar og ruter slik at vest sine frikort i de fargene ble eliminert.

En spilleføring slik vi ønsker å se den fra en verdensmester, well done!