Orlando | Boye og Espen ute og litt annen dramatikk

Dessverre det ble sortie for gutta i «Round of 16» i åpent VM i Orlando. De gikk inn i de siste 14 spillene med 4 imps ledelse, men tapte siste sesjon med 11 imp og måtte derfor gå ut av turneringen med en delkontraktsmargin. Surt, men det er slik disse cupkampene ofte blir. Små marginer.

Helgemo-Helness sitter fortsatt igjen etter en solid seier i sin kamp. De møter Boye og Espens overmenn på lag TEXAN ACES. Her er det bare å heie.

I parkvalifiseringen var det 200 makkerpar, etter 9 kvalifiseringsrunder ble Christian Bakke – Tor E Grude beste norske på en fin 18.plass. Høyland-Høyland, Grøtheim-Tøndel, Furunes-Farstad og Charlsen- Hoftansika kom seg også inn til A-semifinalen. Det var 93 par som gikk videre til A semifinalen hvor det vil være 40 finaleplasser å kjempe om. De andre må kjempe i B-semifinalen hvor det er langt verre å nå frem til finaleplass med bare 6 finaleplasser.

Sølvi Remen storspiller i damelag. Hennes lag SMITH spiller i dag semifinale!

I «Round of 32» var det enda mer dramatikk da lag NICKELL og MAHAFFEY sto likt etter ferdigspilt kamp. Det ble 2 ekstra spill og før det siste spillet ledet MAHAFFEY med 1 IMP. Begge bord stoppet i 3 spar, MAHAFFEY vant 9 stikk og NICKELL sikret avansement med 11 stikk, seiersmarginen ble på 1 imp! Favortittene på lag NICKELL ble for øvrig slått ut i Round of 16.

Fra kvalifiseringen i lagturneringen har jeg forstått at lag VIKING NATURAL meldte inn en såkalt re-view på en turneringsleder avgjørelse. De norske guttene røyk med liten margin ut fra kvalifiseringen, men hadde da et spill de ønsket vurdert på nytt. Det ble ikke medhold.

Les mer på mesterskapssiden