Test deg i doblet kontrakt

Når doblingen faller på delkontrakter betyr det ofte at kortene ikke sitter helt som du ønsker. Men så er det samtidig slik at det ikke alltid er like lett å treffe utspill eller komme i riktig flyt i motspillet. Da er det om å gjøre for deg som spillefører å tenke litt lengre enn din egen nese

Se bare her på dette spillet fra Kristiansand Bridgeklubb

 

SYD gikk litt ekstra på i meldingene og ble spillefører i 3 spar til doblet takst, utspillet fra vest er kløver 4, øst bidrar med tieren over nords sekser og du vinner med esset.

Hva er din videre plan?

For å vinne ni stikk kan du tape fire til motparten. Det ser vanskelig ut å løpe ifra de to taperne i hjerter, men hvis vi klarer å trumfe den tredje og kaste den fjerde på ruter ess er vi hjemme hvis motparten bare får to stikk i kløver eller får to stjelinger.

For å få dette til kan vi ikke spille trumf med engang, men hva med å bare spille hjerter i annet stikk?

Øst kommer inn, hvis kløver kommer i retur lar vi den løpe til stjeling hos vest. Ny hjerter går til øst som kan gi vest nok en stjeling. Men det blir motpartens siste stikk og du vinner 9.

Ved bordet spilte øst tilbake ruter hvorpå jeg kastet en hjerter og vant med esset. Neste hjerter vant øst og fortsatte med nok en ruter til trumf hos meg. For å sikre meg spilte jeg nå spar til esset fulgt av kløver 7 som jeg lot løpe da øst la liten. Vest trumfet og presset med nok en ruter til stjeling hos meg. Hjerter til stjeling hos nord ble så fulgt av kløver til finesse med nieren. Vest kunne trumfe, men nå kunne jeg trumfe ruterreturen, ta ut vests siste trumf med kongen og hente det niende stikket for hjemgang med kløver konge.

Ikke vanskelig, men kortene måtte tas i riktig rekkefølge.

Ser du hvordan motspillet skulle gått for å beite kontrakten?