Just give me the ball and I’ll score

Bob Hamman Redaktøres all-time favoritt ved bridgebordet

Nok en gang tar vi en titt tilbake i tid. Bob Hamman er rikelig omtalt her på denne bloggen og nylig fylte han 80 år.

Jeg kom over en historie hvor den dyktige Hamman la på litt ekstra etter en lur spilleføring. Anledningen var at han spilte med sin bedre halvdel mot Bobby Wolf og hans kone i en parturnering.

Kortene så ut som dette

 

Det var litt uheldig å ende opp i 4 spar på 3-3 tilpasning, men Hamman ga ikke opp.  Wolf startet motspillet med tre runder kløver som Hamman trumfet.

Hamman kunne se at dette var krise med 11 sikre stikk i hjerterkontrakt måtte han gå for gull.

Fortsettelsen var hjerter ess, hjerter knekt til kongen og hjerter ti fra blindemann.

Fruen til Wolf satt i øst og var nå utsolgt for hjerter. Hun lurte litt på hva hun skulle gjøre, men regnet med at Hamman hadde doubleton hjerter så hun kastet en kløver. Det var akkurat det Hamman trengte. Han vant med hjerter dame. Fortsettelsen var ruter ess, ruter konge og ruter til stjeling. Nå kunne Hamman kryssene resten av stikken med å trumfe hjerter og ruter om hverandre. 11 stikk i 4spar var akkurat den samme scoren som de fleste andre vant i 4 hjerter.  

Hammans bedre halvdel ble svært imponert da hun oppdaget at han hadde spilt hjem kontrakten på 3-3 tilpasning, men lurte på om hun hadde meldt galt. Hamman kommenterte tørt

just give me the ball, it doesn’t matter what contract it is 

Fru Wolff var ikke like imponert, men de ble senere svært gode venner da hun ble kjent med Hamman igjennom triumfene til Hamman og Wolf som makkerpar.