Spingold 2018 | Spiller du hjem storeslem?

Fra tid til annen kan det slå hardt tilbake hvis du er litt ivrig med sperremeldingene. John Hurd er en av de Amerikanske proffene med best resultater de siste årene, og han kan være litt tøff med sperremeldingene.

Dette spillet ble referert i mesterskapets bulletin av Barry Rigal og tåler absolutt et lite gjensyn for norske lesere

 

Som vi ser var Hurd innpå med 3 kløver i vest. Det stoppet ikke deg ifra å melde storeslem når makkers hopp til 5 NT spurte om topphonnører i åpningsfargen (store-frie 5NT).

Utspillet fra Hurd i vest er KLØVER KNEKT, hva tenker du om denne spilleføringen. Hva er din plan for 13 stikk?

Spillefører var Bruce Rogoff. Han var fristet til å slippe utspillet hjem til kongen, en spiller av Hurds kaliber er selvsagt tøff nok til å underspille kløver ess i utspill etter disse meldingene. Men han valgte i stedet å trumfe hos blindemann.  Spar ess, konge og spar til stjeling med esset gikk fint – begge motspillere fulgte spar. En trumf til blindemann fulgte også begge på før den fjerde sparen ble stjålet med kongen, øst kastet en hjerter!

En kløver ble trumfet, øst fulgte lavt. Trumf dame og knekt trakk så ut trumfen, øst fulgte og vest kastet to kløver.

Hva tenker du om posisjonen nå?

Rogoff hadde full kontroll. Hurd var markert med 4-kort spar, singleton trumf og minst 6-kort kløver for sin melding. Det betydde at øst ville være skviset hvis han hadde kløver ess og hjerter dame, evt så ville hjerter dame falle fra vest.

Ganske riktig, spillet så ut som dette (posisjonen til høyre)

 

Spar 9 tok saften ut av øst. Kaster han kløver ess vinnes de tre siste stikkene på kløver konge, hjerter ess og hjerter konge. Kaster han en hjerter er fortsettelsen hjerter til kongen, hjerter til ess (damen faller) og hjerter knekt.

Slik kortene sitter kan Rogoff vinne sin kontrakt om han stjeler to kløver. Esset faller tredje fra øst, men det er en betydelig risiko for at det blir feil hvis vest hadde startet med esset syvende i kløver…..

En fin sluttposisjon ble det uansett, og godt lest av Rogoff.