Djevelens klamme hånd fra 1979

Dumbovich fra oppgjøret mot Norge i EM 2018

Miklos Dumbovich fra Ungarn har siden slutten av 70-tallet vært fast inventar på det Ungarske landslaget. Enda er han å treffe ved det grønne bord, like kompetitiv og dyktig som alltid. I sommerens EM kjempet Ungarn, med Dumbovich på laget, om VM plass helt til siste kort var lagt. 

Fra EM i 1979 har jeg hentet dette spillet hvor den dyktige ungareren hentet frem et Djevel coup da anledningen bydde seg, se bare på dette spillet som jeg har hentet fra mesterskapets bulletin. 

 

Det ser da ut som 4 sikre tapere, en i hver farge. Det var også det som skjedde ved de fleste bord i EM, syd gikk beit i 4 spar.

Mot Dumbovich startet motspillet med ruter 8 til esset fra øst som vridde hjerter. Den slapp spillefører til kongen hos vest som hentet kløver ess før han fortsatte med hjerter til knekten hos blindemann.

Ser du en mulighet for at spillefører unngår taperen i trumf?

Dumbovich spilte på eneste sjanse, Djevelens coup. Det betyr at et tilsynelatende sikkert stikk blir spist opp ved å kombinere kortene riktig.

Han fortsatte med konge og dame i kløver, da øst kastet en hjerter kastet spillefører hjerter ess. En hjerter ble stjålet på hånden før ruter konge ble fulgt av en ruter til stjeling. En kløver ble stjålet på hånden og posisjonen var blitt denne

 

Dumbovich fortsatte med ruter 7 fra hånden, hva skulle vest gjøre?

Stjeler han lavt stjeler spillefører over med tieren og tar de to site med ess-konge i trumf. Stjeler vest med damen stjeler spillefører over og avslutter med trumf til nieren for hjemgang.

Det som kunne se umulig ut ble til hjemgang likevel, magisk ikke sant?

Øst kunne beitet kontrakten ved å kaste to ruter på konge-dame i kløver, da ville han kunne stjålet over blindemann i sluttposisjonen.