Spingold | Forandrer åtteren ditt valg i storeslem

Geir Helgemo og Tor Helness vant Spingold «Round of 32» etter at motparten trakk seg halvspilt i kampen. De var rett og slett overlegen.

Dette spillet var et godt bidrag i imp-bunken, la oss se om du hadde klart prøven

 

7 hjerter er ikke den beste storeslemmen du har meldt, men hvis trumffargen ikke gir en taper og du kan løse de andre fargene er det absolutt muligheter.

Utspillet fra Tor Helness er kløver 10, den går via damen fra Geir Helgemo i øst til ditt ess. Hjerter 3 trekker femmeren fra Helness, esset fra blindemann og toeren fra Helgemo.

Hvordan spiller du kortene videre?


Det Italienske spillefører var i et reelt valg. Her er det flere elementer som spiller inn. Det første du tenker er at man ofte spiller ut trumf mot storeslem, men hvorfor valgte Tor Helness å ikke gjøre det?

Det neste du tenker er at en motspiller med kn 8 x x tendenserer til å følge med åtteren i første stikk for å prøve å «lure» deg til å tro det er singleton. 

Spillefører valgte til slutt å fortsette med hjerter til kongen, det ble feil da kortene så ut som dette

 

Geir Helgemo i øst hadde fulgt med toeren fra kn 8 3 2, han sto over det klassiske falsecard av åtteren.

Ved det andre bordet derimot satt en gammel luring i øst, Benito Garozzo. Han la åtteren i første trumf runde. Men Frank Multon leste kortene som en åpen bok da han fortsatte med hjerter dame fulgt av hjerter 10. Selvsagt løste han ruterfargen etterpå og kunne notere hjemgang i storeslem.

Det ga 20 imp i protokollen.

Moralen får være at det ikke alltid er riktig å prøve å være lur. Gjør som Geir Helgemo, følg med den minste du har og la motparten gjette.

2 Comments

 1. Jeg husker et spill fra US national i fjor sommer. Jeg og Tor Eivind spilte denne kampen på lag med Gavin Wolpert og Joel Wooldridge.

  Ved begge bord var kontrakten 7 sp, en kontrakt alle melder om man har nogen lunde kontroll på systemet sitt.

  Den eneste utfordringen i spillet var å unngå taper på Axxx mot KD108 i trumf. Det er også svært relevant om KQ108 er i bordet eller på hånd, da motparten ikke vet om det er gratis med falsecard om KQ108 skjult.

  Ved vårt bord kom trumf ut, og dermed var spillet over. Men ved andre bordet måtte spillefører løse trumfen selv.

  Da spillefører spilte sparkonge, fulgte motparten med liten, liten og nieren? Hva nå?

  Husker ikke hvem, men det var en god spiller som fikk prøven. Han visste meget godt at Wooldridge og Wolpert var to av verdens beste spillere, og at de alltid legger nieren fra J9xx (Dette er gratis og obligatorisk for spillere på dette nivået, husk at KD108 var synlig var forsvaret). Da var spørsmålet: Hva er størst sjanse? Nieren singel eller eller J9xx?

  Når du «vet» at din motpart alltid legger nieren fra J9xx, er det kun matematikk som bør avgjøre hva du gjør. Det er flere kombinasjoner med J9xx til venstre enn eksakt nieren singel, og tok ikke lang tid før det ble spilt spar til esset. 1 bet. Derfor ble vi belønnet med storsving på grunn av at lagkameratene våre hadde et godt rykte. Ingen gjorde feil, men jeg tror spillefører hadde truffet trumfen mot et svakere par.

  Det spillet du skriver om er av samme kategori, kanskje. Men det å legge åtteren må jo være helt bak mål, og at du tillegg berømmer Geir Helgemo for å legge liten fatter jeg ingen ting av. Han har fått så høy status nå at han blir genierklært bare av å følge farge.

  Hvordan kunne øst vite at åtteren ikke kostet et stikk? Nå kunne jo spillefører vunnet den UTEN å treffe ruteren, bare ved å stjele en kløver, uten at jeg mener han burdet det. Legger man liten, slik man gjør når det kan koste stikk med falsecard, har man likevel en god sjanse på bet. Beholder man åtteren, sitter man på takbeit om spillefører stjeler en kløver.

  Og hvorfor er det SELVSAGT at Multon traff ruteren? Er det fordi han alltid spiller mot oddsen, eller fordi han har generelt har mye flaks?

  Tvilsomt. Han løste aldri ruterfargen, den løste seg selv, og du ser hvorfor. På den andre hjerteren kan vest kaste en spar, den tredje kaster han en ruter på, og på den fjerde er han totalt ødelagt. Må da kaste seg ned til singel ruterdame for å holde de svarte fargene. Så, ingen grunn til skryt her heller.

  Kristoffer

 2. Garozzo la åtteren så helt bak mål var det vel ikke?

  Du kan vel også skvise litt etter kløver i utspill når du har funnet trumffargen, jeg synes poenget med åtteren absolutt er relevant her og to verdensmestere valgte ulikt.

  Jeg suger til meg av de beste, det kan helt sikkert flere av oss gjøre Kristoffer 🙂

Kommentarer er lukket.