Overmelding og grådighet fra juniorleiren

Kristian regner med det tar et par år før en juniorspiller legger vekk slike innmeldinger

Ja da, jeg kjenner det godt igjen. Det er som å fortelle historier fra 20 år siden da jeg selv var på juniorleir og meldte minst en gang for mye på hvert spill.

Dette er en del av læringen i bridge, man må prøve litt man ser hvilken stil som passer til sin personlighet.

På dette spillet får vi se den nye generasjon toppspillere gå litt ekstra på i meldingene, for noen av det lønnsomt, for andre ble det heller dyrt.

Scoringsformen er IMPs across the field, så pass på scoren!

 

 Du sitter i ØST, er i rød mot hvit sone.

Har du til en innmelding eller er du av den rolige typen?

Personlig kjenner jeg at det blir helt feil å melde inn. Mine honnører er i majorfargene så jeg ønsker absolutt ikke utspill i ruter hvis motparten melder 3 NT. Jeg har heller ikke så mange stikk i forkant av en sterk grand åpning, skulle det komme på en dobling i 3 ruter ville jeg følt meg alt annet enn komfortabel.

Men vår venn fra juniorleiren gikk selvsagt innpå med 3 ruter, doblingen kom på fra grandåpneren og det var bare å begynne å telle hundrelapper i beiter.

Det vil si helt til blindemann kom ned, kortene så ut som dette

 

Makan til gullhår et visst sted! Makker la ned tidenes eventyrkort. Kontrakten var ubetelig. Grandåperen fikk bare for EKD i trumf og spar ess.

670 ble notert for ØV og hele 74 IMP pyntet pent opp på resultatlisten.

Selv om jeg synes det var en svært ivrig innmelding må jeg si at syd også tok en granatsjanse som doblet. Han ser ned på EKD i trumf og hører motspilleren frivillig gå inn med 3 ruter i rød mot hvit sone. Når trumfen ikke er toppgod er det all grunn til å anta det kan være en kompenserende fordeling som ala 7-4 eller 8-kortfarge. Det var selvsagt uheldig at det ble hjemgang, men strengt tatt kunne syd bare telle 4 stikk i motspill, han satset på at makker kunne bidra med et motspillstikk noe som kan være svært farlig i lagkamp.

Lessons learned?

Neppe, det blir nok flere overmeldinger i løpet av juniorkarrieren for neste generasjon mesterspillere.