Atle Stray grep sjansen – Gratulerer med 50-årsdagen

Atle Stray

I dag, 5. august fyller Atle Stray 50 år. Atle er en dyktig bridgespiller og en av de trofaste deltagerne i lokale turneringer på Sørlandet. Atle spiller helst med sin kone, Inger Lene, men det hender seg fra tid til annen at også vi andre får lov til å ta en turnering med Atle.

Jeg gratulerer min gode venn Atle med den store dagen, hva passer vel bedre enn å se på et spill av Atle fra en parturnering litt tidligere i år.

Mange av bridgens muligheter kommer når det oppstår en unøyaktighet i spillingen. På dette spillet var det akkurat det som ga Atle Stray den sjansen han trengte, se bare her.

 

Etter et normalt meldingsforløp ble Atle spillefører i 4 hjerter og vest startet utspillet med kløver som gikk til damen hos Atle.

Slik kortene sitter er det best å spille hjerter konge, men Atle fortsatte naturlig med spar til damen. Øst vant med kongen og fortsatte med kløver til stjeling hos vest. Spar i neste stikk vant Atle med esset.

En liten hjerter fra blindemann la øst litt uforsiktig en liten på, men det skulle han få angre. Atle gikk opp på kongen. Da knekten falt fra vest begynte dette å bli spennende. Atle fortsatte med kløver dame hvorpå han kastet en ruter fra blindemann fulgt av kløver til stjeling. Spar ble stjålet på hånden og Atle hadde kommet frem til denne posisjonen

 

Det var nå øst skulle få smake på sin unøyaktighet, Atle spilte hjerter til østs ess.

Dermed var øst sluttspilt. En kløver ville Atle trumfet på hånden og kastet ruter 10 som sikrer resten av stikkene.

En ruter ga Atle et valg, men det hadde han selvsagt ikke tenkt å bomme. 620 smakte selvsagt svært godt på et spill mange gikk beit.

Nok en gang retter jeg de største gratulasjoner til jubilanten.