Marit Sveaas IBT | Stamp på 7-trinnet

Terje Lie

Dette valget fikk Terje Lie under årets Marit Sveaas IBT. Selv om det kan være større avgjørelser i lagturneringer er det på ingen måte enkelt å velge hva du skal gjøre i parturnering heller.

La oss ta en titt

Du ser kortene til Terje som satt i syd. Det er gunstig sone og makker har fortalt om en to-seter med sin 4 NT melding. Stamper du eller er beste mulighet å satse på motspill mot 6 spar?


Terje lot soneforholdene avgjøre og gikk inn i meldingene med 6 NT for å søke hvilke farger jeg hadde. Det endte opp i 7 hjerter da kortene så ut som dette

 

Med perfekt motspill vil kontrakten gå 6 beit for 1400, det er jo lønnsomt når vest kan vinne 13 stikk i sparkontrakt.

Men øst startet motspillet med hjerter ess før han snudde spar konge og ny spar til trumf hos meg. Jeg kunne se at det var muligheter for å ryke trumfmatt hvis jeg fortsatte med hjerter og fargen var fordelt 3-1. Derfor spilte jeg bare kløver ess og ny kløver.

Øst vant med damen og presset på med ruter ess til trumf hos meg. Kløver knekt i neste stikk vant øst med kongen før ruter knekt ble trumfet på hånden.

Posisjonen var blitt denne

 

Nå kunne jeg spille kløver 9 og ny kløver. Øst kunne velge når han ville trumfe, men mer enn et stikk for trumf konge kunne han ikke få. Dermed ble det 5 beit og 1100 i notering. Det ga 70 % score til oss, vel 10 % mer enn hva 1400 ville gitt.