Marit Sveaas IBT | En ekte Lie-utgang

Terje Lie

Marit Sveaas IBT ble en fantastisk turnering for redaktøren og makker Terje Lie. Etter tre dager med tøff kamp om seieren hvor verdens beste makkerpar, Boye Brogeland – Espen Lindqvist, hele veien pustet oss i nakken eller lå foran.

Halvspilt kom dette spillet opp hvor det var riktig å melde 5 i minor i stedet for 3 NT. Jeg kjenner makker Terje Lie så godt at jeg vet dette er en av hans kjepphester. Det meldes for sjelden 5 i minor i parturnering!

Vi meldte et ganske naturlig meldingsforløp. 2 kløver var omvendt minorhøyning og mitt hopp ti 3 spar var splinter uten å si noe om styrken på hånden. 4 kløver fra Terje kunne passes med minimum, men jeg hadde ekstra og gikk på en gang til før vi stoppet i utgang.

Kløver i utspill fra vest vant jeg med nieren på hånden. En hjerter til damen ble så fulgt av spar til damen og esset. Kløver ess og ny kløver.
Teknisk er det kanskje best å spille fire runder hjerter, hvis den er fordelt 4-2 trumfes den hos blindemann fulgt av ruter til damen. Nå vinner vi kontrakten om hjerteren gir fire stikk eller finessen i ruter går bra.

Men jeg spilte med magefølelsen og fortsatte med hjerter til esset. Da knekten falt fra vest ble fortsettelsen hjerter til nieren på hånden.
Det ga suksess og 11 stikk for 600 i protokollen.

Noen heldige sydspillere hadde valgt å åpne min hånd med 1 NT, etter spar i utspill fra vest ble det mange stikk i 3 NT når esset var hos utspiller. Men hjemgang i 5 kløver ga rundt 70 % score og ble en suksess for mr Lies minorutganger.