Marit Sveaas IBT | Et lite innspill i 1 NT

Marit Sveaas IBT 2018 ble en fin reise. Sammen med makker Terje Lie fikk jeg oppleve å lede turneringen nesten hele veien. Med to bord overført på BBO ble det tre dager på storskjerm for vår del. Det er ekstra gøy, særlig når det går bra.

Dette spillet kom tidlig i turneringen, kontrakten var den uskyldige 1 NT og selvsagt inneholdt spillet mange muligheter til å hente stikk.

 

Utspillet fra vest var hjerter 10 som øst lot løpe til damen hos meg. Ruter knekt fikk seile i neste stikk før en ruter til tieren vant stikket etter. Nå fulgte resten av ruterstikkene og øst ble litt presset i sine avkast. Han valgte å kaste to kløver og en spar.

Posisjonen var blitt denne

 

Ut fra meldingene plasserte jeg øst nå med kongen annen i spar, fire kort hjerter og singleton i kløver. Jeg spilte derfor kløver til esset fulgt av hjerter 9.

Øst kunne ta sine fire stikk i hjerter, men måtte avslutte med å spille tilbake fra K 8 i spar. Jeg gikk opp på damen og vant de to siste stikkene for 9 totalt og en pen score i parturnering.

Det kan se ut som øst kunne holdt meg nede på 8 stikk ved å kaste en hjerter i stedet for kløver, men slik kortene sitter synes det å være en god mulighet for at det ender opp med 9 stikk.

Et morsomt spill ble det uansett.