Åpent EM Junior PAR | 3 gull til Norge

Den Norske medvinden tok også tak for våre juniorer. Sommerens åpne EM junior PAR ble en parademarsj for våre dyktige juniorspillere.

Mesterskapets siste dag falt tilfeldigvis samtidig som Tour de France, Finalen i Wimbledon og VM finalen i fotball. Men våre yngste helter leverte en så underholdene avslutning at de andre begivenhetene måtte vente, vi heiet for Norsk Gull!

Og jammen så ble det slik. Brogeland-Austad vant med margin etter en kjempesterk innspurt. Men i jenteklassen måtte Sjødal-Kjensli kjempe til det siste kortet var lagt, de ledet med 0,4 poeng før siste spill og møtte utfordrerne i siste runde. Det gikk også veien og jentene sikret det tredje gullet til Norge i EM jr Par 2018.

Les resultater og annen info på mesterskapets hjemmeside. Det har lenge vært sagt at Norge har en superspiller på gang i Sofie Sjødal, men at hun skulle reise hjem fra EM med to gull i kofferten var vel mer enn hun selv hadde håpet på.

Agnete Kjensli har vært en viktig spiller for det Norge jentelaget. Vi har alle sett at det er noe stort på gang for jentene, det var gøy at gullet kom nå allerede i 2018.

Christian Bakke visste vi tilhører den absolutte verdenseliten for juniorer, Christian er en av få juniorer som også holder nivå i åpne klasse, jeg håper EM gull gir Christian motivasjon til å satse videre han har alle forutsetninger til å prege resultatlistene i mange år fremover.

Marius Austad og Anders Brogeland har allerede vært med i mange år, at de nå slo til og vant gull er svært gledelig og lover godt for årene som kommer for våre aldersbestemte landslag. Jeg blir ikke overrasket om Flekkefjord snart spiller seg frem til lagfinale med to ungdommer som ankerpar.

 En stor gratulasjon er på sin plass, til alle årets medaljører. Jeg er mektig imponert og gleder meg til å følge dere alle i årene som kommer.

Resultat Mix par                                           Resultat U16                                               Resultat U26 jenter