EM LAG | Meld eller ikke kvalifiser!

Det høres ikke lett ut, men bridge har blitt slik at du må være med når toget går fra perrongen. Har du til å melde må du hive deg innpå før motparten sender meldingene opp til ubehagelige høyder.

Fra oppgjøret mot Sveits har jeg hentet dette spillet hvor det kunne være viktig å hive seg innpå, se bare her

 

Med ingen i sonen hører du motparten åpne sterk 1 NT hvorpå makker sier pass og nestemann overfører til minor, han har enten lang ruter eller begge minor og kan være både svak og sterk.

Har du til en innmelding eller blir det for drøyt?


Jeg fryktet at motparten i neste melderunde kom seg til 3NT så jeg gikk like greit innpå med 3 spar. Budet er kombinert for å sikre utspillet, men det er vel også en mulighet for at makker har en del kort slik at vi spiller mange stikk.

Aktuelt så gikk det pass rundt, kortene så ut som dette

 

Øst startet motspillet med ruter ess og vridde hjerter 10. Dermed var det bare 9 stikk å hente, men 140 ble en ok score. Ved det andre bordet fikk nord doblet 2spar fra vest som hadde samme betydning som 2NT ved vårt bord. Dermed var syd med til 3 spar og vest spilte ut kløver 9, det ga 10 lette stikk for 170 til Sveits og 1 imp.

Meldte du inn eller sto du over?

Legg også merke til Ulf Tundal som rolig melder pass etter at makker har meldt inn, det må jeg si er disiplinert med 3-kort støtte i trumf og E K kn bak grandåpneren.