EM LAG | Boye og Espen med fin slem

Fra den jevne kampen mot Sveits i EM kommer dette spillet hvor Boye og Espen presset på til slem. Til slutt var det Espens kort-teft som ble satt på prøve, en prøve han selvsagt besto.

 

Som vi ser ble Espen spillefører i 6 kløver etter et kompetitivt meldingsforløp. Boyes 4 ruter er «godt løft» og sier ikke noe om cue-bid i ruter. Espen hadde veldig gode kort, jeg skjønner at han løftet til slem etter dette meldingsforløpet.

Syd spilte ut ruter ess fulgt av ruter dame til kongen hos Espen. Espen bestemte seg nå for å ta finessen i trumf, men skulle han ta av seg trumf esset først eller skulle han prøve å fange damen fjerde hos nord?

Espen spilte med magen, han fortsatte med hjerter til ess, kastet en ruter på spar konge før han ba om kløver knekt. Nord fulgte lavt og den lot Espen seile!

Dessverre satt kløveren «bare» 3-1 hos motparten, men heldigvis var damen i kapp. Gutta kunne notere en mektig score med +1370.

Dessverre for Norge meldte Sveits også 6 kløver i lukket rom. Også her tok spillefører finessen igjennom nord (etter å ha tatt for esset først). Dermed ble det butt-spill.

Bare noen få makkerpar meldte og vant slem på dette spillet i EM.