EM LAG | Berget av 5 kløver mot Sveits 2

Som vi leste om i går ble det meldt en fin 5 kløver mot Sveits for utligning. Men spillet som kom rett etter var vel så interessant.

Nok en gang ble det meldt 5 kløver, men denne gangen var spilleføringen utfordringen. Se om du greier prøven

 

Vest spiller ut spar ess og snur ruter konge.

Her er det muligheter for hjemgang, men noe må ordne seg for å nå helt frem dit. Det er en viss mulighet for at ruterfargen er blokkert med for eksempel honnør doubleton hos øst eller KD blokk hos vest, det kan være en fin mulighet å ha som siste løsning så vi stikker med ruter ess.

Vi tar ut trumfen i to runder fulgt av hjerter ess og ny hjerter. I utgangspunktet er sjansen nå at en av motspillerne har Dknx i hjerter slik at vi kan stjele god tieren.

Men på den andre hjerterrunden faller damen fra vest. Det gir oss enda en mulighet, nemlig at hjerterfargen faktisk er fordelt 2-5 hos motparten. Da kan vi be om hjerter 10 og kaste en ruter fra hånden hvis øst legger liten.

Men hva er så største mulighet?

Jeg tenkte at vest, som har vist singleton kløver, kanskje ville meldt over min 3 kløver hvis han har 5-5 i spar og ruter, evt også med 6-4. Det er derfor liten sannsynlig at han bare har 2-kort hjerter.

Jeg trumfet derfor den tredje hjerteren på hånden, belønningen var hjemgang da kortene så ut som dette

 

Knekten falt fra vest som ganske riktig hadde startet med Dknx i hjerter. Nå kunne jeg spille spar til stjeling hos blindemann fulgt av hjerter 10 med avkast av ruter fra hånden. Motspillet fikk et sitkk i ruter, men jeg fikk hjemgang og +600.

Heldigvis hadde Sveits stoppet i 4 kløver mot Boye og Espen, Norge vant dermed 10 imps.

Hvis knekten i hjerter ikke hadde falt fra vest (han hadde startet med Dknxx) måtte jeg spilt spar til stjeling, hjerter til stjeling og spar til stjeling.

Nå vil spar og hjerter være eliminert og en ruter spilles. Hvis ruter var fordelt 5-2 hos motparten ville kontrakten gått hjem.