EM LAG | Stamp i storeslem – ser du varianten

Allan Livgård

Finland var en spennende motstander i åpen klasse. Tradisjonelt har de markert seg med å slå mange av de beste lagene. Men de har ikke klart å holde et helt mesterskap og ender ofte opp rundt middels. Det var derfor med stor respekt det Norske laget stilte til oppgjøret mot Finland.

Det så lenge jevnt ut, men noen Norske imp på de siste spillene ga en fin seier. På det aller siste spillet kom disse kortene opp, det ga grunnlag for massevis av imp i sving.

 

Som vi ser meldte Allan og Terje seg fint frem til 6 spar som greit går hjem når en av de sorte kongene er på plass.

Syd valgte helt riktig å stampe i 7 hjerter og nå var det antall beit som var spennende.

Utspillet fra Terje var ruter 4 som gikk til esset hos Allan, han fortsatte med ruter konge som syd trumfet med esset.

En liten hjerter til damen ga den ubehagelige beskjeden om at det kunne være en trumfhøyning hos motparten. Spillefører prøvde å fri seg med spar konge fra blindemann, men den stakk Terje med esset og fulgte opp med kløver som Allan vant. Allan fortsatte med ruter dame og dermed var trumfhøyningen etablert. Kaster syd kløver gjør Terje det samme og en kløver i neste stikk gir høyning.

Dermed ble det 1100 til Norge.

Men du ser vel hva spillefører skulle gjort i stikk 2?

Helt riktig, spillefører skulle kastet spar 8. Neste ruter trumfer han høyt fulgt av trumf til damen. Men nå han har en inngang på hånden ved å stjele en spar og kan ta ut trumfen uten at det blir høyning hos vest.

Heldigvis for spillefører var det en nesten gratis feil. Ved det andre bordet fikk Boye og Espen spille 4 hjerter udoblet for 2 beit! Det ga Norge 14 imp.