EM LAG | Slurvet spillefører denne vekk?

Kroatia mot Belgia

Dette ble et svært spennende spill fra oppgjøret mot Kroatia i årets EM. Se om du klarer spilleføringen den kroatiske spillefører ikke fikk til.

Utspillet fra Ulf Tundal i vest er ruter 2, den trekker ruter 3, ruter 4 og esset hos deg. Hva er planen videre?

Spillefører konkluderte med at dette kunne bli en tøff oppgave, men fortsatte med ruter konge i neste stikk, vest trumfet og fortsatte med spar ess og spar til trumf hos spillefører.

Hvordan ville du spilt kortene videre nå da?

Nå er det vel helst å bare telle kortene opp. Vest som har meldt inn i rød mot hvit sone over sterk kløver har normalt 5-5 i spar og kløver. Med singleton ruter blir det plass til to trumf, det gir i så fall øst 3-kort trumf.

Løsningen er derfor å spille hjerter til damen. Neste trekk er å spille stående ruter fra blindemann. Hvis øst har de to siste trumfene blir han nå fanget. Han kan trumf når det måtte passe, du trumfer over og spiller trumf til nords ess. Nå er trumfen ute og ruteren gir avkast for håndens kløvertapere.

Spillet så ut som dette

 

Du spilte selvsagt slik og vant din kontrakt.

Den Kroatiske spilleføreren spilte i stedet på muligheten for at Ulf hadde startet med 3-kort trumf og dermed hadde meldt inn på 5-4 fordeling i de sorte fargene. Fortsettelsen ble derfor to runder hjerter før ruter ble spilt fra blindemann. Dermed endte det med 2 beit da jeg kunne trumfe ruter andre gang og blindemann brant inne med tre tapere i kløver.

Boye og Espen kom i 3 NT spilt av syd og med liten spar i utspill ble det 10 stikk og 11 heldige norske imp.