EM LAG | Melder du storeslem etter at motparten straffedobler utgang?

Simon De Wijs

De fleste har vel lest om det ville meldingsforløpet i vår kamp mot Nederland. Men det lar seg uansett gjøre på trykk også her på bloggen ettersom jeg var midt i sentrum. Jeg vil tro meldingsforløpet vil bli omtalt i mang en artikkel i etterkant av mesterskapet. 

Se bare på denne galskapen

 

Hva ville du meldt på mine kort i denne posisjonen?

Det er rimelig åpenbart at vest prøver å tulle det til for oss med å straffedoble oss et par ganger. Men når redoblingen kommer på løper han over til kløverstampen han hele tiden hadde tenkt på melde.

Dette er en kjent taktikk blant toppspillere, som vi vet er det dårligere betalt å spille 4 spar doblet med 12 stikk enn å melde 6 spar med 12 (1190 mot 1430).

Vel, den bløffen ble avslørt nå er spørsmålet om du har til enda en melding eller om du tenker 7 kløver doblet er siste stoppested?

 


Makker ville meldt av cue-bid om han har en av de røde kongene, så jeg vet storeslem er en 50 % sjanse på finessen i ruter (det kan være makker med for eksempel Kxxxxx xx Kxx xx ikke melder av cue-bid). Men jeg tok det onde ved hornet og la kontrakten i 7 spar.

Spillet så ut som dette

 

Kløver i utspill ble fulgt av spar ess, spar dame til kongen hos syd. Ruter knekt la vest liten på og da fikk den seile rundt. Ruter til damen ble så fulgt av ruter ess og ruter til stjeling. Nå var fargen godspilt og syds hjerter forsvant. Hjemgang ga 2210.

Det var sløvt av vest å ikke legge ruter konge på knekten. Da Måtte Tundal klart å gå hjem på spar ni fulgt av ruter til nieren. Ikke umulig, men jeg tror Ulf er glad han slapp den prøven.

Var du like gal som meg og gikk for storeslem?

I åpent rom hoppet Nederlandske Simon De Wijs direkte til 7 spar over makkers 4 spar, men her la Espen i ruter konge på knekten og spillefører fortsatte med ruter dame. Dermed ble det ikke nok avkast for håndens hjerter og kontrakten gikk en beit da finessen i hjerter sprakk.

Det betydde 20 IMP til Norge som vant kampen med 8!