EM LAG | Terje Aa lærte Polen en lekse

Terje Aa, en av EMs mest rutinerte

Det er stas å spille på lag med disse gutta som har hentet medaljer i flere mesterskap tidligere. De spiller solid bridge og holder roen i de avgjørende situasjoner. Terje Aa har mer rutine enn de fleste her i EM, det kom godt til nytte på dette spillet hvor han satte seg i respekt ved å straffedobble motparten og hente en beit.

 

Som vi ser valgte Allan å melde inn på sin fordelingshånd over multi. Det hadde jeg også gjort, har makker tilpasning kan det gjerne rulle mange stikk på disse kortene. Det er også forståelig at Terje hentet frem en dobling etter makkers innmelding når han ser ned på esset femte, singleton i makkers farge og en hyggelig kløver.

Hjerter 8 i utspill ble vunnet hos blindemann. Kløver i neste stikk stakk Allan med esset for å spille ruter 10, dette ødela litt av forbindelsene til spillefører. Etter å ha vunnet med ruter konge prøvde han hjerter ess som Terje trumfet lavt og spillefører overtrumfet.

Neste kløver løp til damen fra spillefører og kongen hos Terje. Nå var han kommet i en avgjørende posisjon.

Noen ville kanskje spilt spar ess og spar for å ta vekk stjeling hos øst. Nå blir det vel bare et avkast på hjerter dame, men da oppstår det en skvis mot Allan i nord. Se bare på denne posisjonen før spillefører ta sin siste trumf:

 

Når vest tar for spar 7 er Allan i nord ferdig. Vest kaster bare motsatt av Allan og vinner resten av stikkene!

Terje så selvsagt dette, han løste det elegant da han vridde LITEN SPAR. Spillefører kunne ikke gjøre annet enn å vinne den hos blindemann, trumfe en kløver på hånden og spille hjerter dame. Men den trumfet Terje nok en gang lavt og spillefører kunne velge om Terje skulle få beiten på den lille trumfen eller kløver knekt.

Nøyaktig og pent motspill av mr. Aa som sammen med Allan har levert solid bridge i årets EM.