EM LAG | Dette er toppbridge av Brogeland

Bridge består av så mange elementer. Skvis, innspill og lure meldinger er det nok av, men av og til kommer det varianter som skiller det virkelig flinke fra de litt flinke.

Boye Brogeland tilhører den ypperste verdenseliten, det fikk han vist frem på dette spillet.

La oss ta en titt på Boyes hånd, hva ville du meldt i denne posisjonen?

 

Boye hører makker hoppe til 4spar hvorpå motparten går på til 5 ruter etter at nord har vist frem begge minor.

Hva ville du gjort: dobler, pass eller melder du 5 spar?

I disse posisjonen er Boye svært dyktig. Han tittet ned på sine to konger i minor og meldte pass. Det skule vise seg å være svært riktig da kortene så ut som dette

 

Spar ess i utspill ble trumfet. Ruter ess ble fulgt av ruter til stjeling før finessen i trumf også gikk bra. Dermed kunne spillefører notere 13 stikk for 640.

Jeg tipper 9 av 10 ville doblet med Boyes kort. Man har tross alt to ess og to konger i motpartens farger og makker har meldt 4 spar. Men det er i disse posisjonen det virkelig kommer fram hvem som har forstått kortenes gang og hvem som spiller på autopiloten.

I lukket rom meldte Allan og Terje også 5 kløver, men her doblet den polske vest. Spar ess i utspill ble trumfet og samme spilleplan ga de samme 13 stikkene for 1150 til Norge, omregnet til IMP ble det 11 i tallet og en god start for Norge i den svært viktige kampen mot Polen