EM LAG | En morsom delkontrakt

Oppgjøret mot Nederland var den første testen for det Norske laget mot de antatte medaljekandidatene i EM. Det ble et spennende oppgjør hvor Nederland kom best i gang, men det snudde Norges vei til en liten seier.

 Dette spillet inneholdt noen fine poeng og ga Norge fine imps

 

I åpent rom åpent De Wijs med 1 NT i syd og ble spillende i 3 NT. Espen spilte ut hjerter og gutta hentet sine to beit for 200 til Norge.

Som vi ser av meldingene valgte jeg å IKKE åpne 1NT selv om vi bruker 14-16 som grandintervall! Mot en forhåndspasset makker står det sjelden utgang og i sonen er det dyrt å notere beit.

1 ruter var presisjonsruter, Ulfs 3 ruter var naturlig og inviterende til utgang.

Kløver 5 i utspill fra vest løp til damen på hånden. Jeg fortsatte med ruter 10 til damen (for å evt kunne ta finessen igjennom vest etterpå om han har knxxx). En liten ruter til esset avslørte at det kunne bli litt motvind for hjemgang i kontrakten.

Fortsettelsen ble hjerter 10 som trakk knekt fra vest og kongen hos øst. Nok en hjerter ble spilt til damen hos vest. Han trodde makkeren ville ha gjennomspill i kløver og fortsatte med kløver 7 som jeg stakk med kongen hos blindemann. Ruter dame var neste trekk før kløver ble spilt til esset.

Posisjonen var blitt denne

Jeg måtte velge om jeg skulle spille på spar konge hos øst eller vest. Jeg hadde sett nederlenderne hoppe innpå med 5-kort farger, for å sikre meg fortsatte meg med hjerter til stjeling, øst stjal over med ruter knekt og fridde seg gledesstrålende med kløver knekt som han tenkte jeg ville trumfe hos blindemann. Men jeg kastet bare en spar og dermed var øst innspilt. Han måtte avslutte med oppspill fra spar konge slik at jeg fikk for ess-dame og vant kontrakten

Hvis øst kaster en spar når jeg trumfet hjerter blir fortsettelsen trumf til knekten hos øst. Han kan ta for kløver knekt, men må spille tilbake fra spar konge likevel.