Motspill | Prøv deg i motspill mot Baard Olav Aasan!

Baard Olav Aasan

Baard Olav «BOA» Aasan er en luring ved bridgebordet. Han har vært en foregangsmann innenfor systemteori og som spiller ruver gull i NM PAR som et fint høydepunkt.

Jeg spiller fra tid til annen mot BOA i treningskamper på BBO, da er det viktig å være våken.

Prøv deg som motspiller, det er lagkamp og du skal beite en utgang meldt og spilt av nevnte BOA.

2 hjerter fortalte om 7-11 poeng og 5-kort hjerter. Akker spiller du kløver 3, avtalen er 4. høyeste utspill, knekten hos blindemann vinner det første stikket, fortsettelsen er hjerter konge.

Nå kan du ta over, hvordan tenker du deg dette motspillet kan løpe videre?

 


Jeg håper du var skarpere enn meg i analysen. Fra utspillet så det ut som makker hadde spilt ut fra E D x x, det gir singleton kløver hos BOA som hoppet til 3nt! Kunne han virkelig ha enda en singleton for sin 3 NT melding?

Det var rimelig klart at spilleførers hånd besto av en god ruterfarge, men hvor mange hjerter stikk var det han trengte for å vinne sine ni stikk?

Jeg lurte på å ta for hjerter ess fulgt av spar knekt i håp om å treffe makker med K 9 x (x), men da ble det fryktelig lite kort igjen til 3 NT meldingen.

Det er også et alternativ å ta for hjerter ess fulgt av ruter og håpe at spillefører blir innspilt og må spille fra hånden for beit.

Eller du kan lasjere slik jeg gjorde da jeg ikke hadde troen på to singletons, men spillet så ut som dette.

 

Da jeg la liten hjerter hadde BOA fått de to stikkene han var ute etter, han gikk selvsagt over på ruterfargen og vant sin kontrakt!

Det er ikke annet å gjøre enn å gi skryt til BOA for en særs kreativ og aktuell melding, det var ikke et enkelt motspill å blinke ut!