Per Ove Scheis Minneturnering | En liten meldeprøve

Øyvind Lorentsen

POS minneturnering ga mange prøver som jeg ikke besto. Denne spillet var en av de jeg kunne valgt bedre på, la oss se om du er skarpere enn det jeg var.  

Det er parturnering, motparten er i sonen, du er utenfor. Her får du mine kort som syd.

Motparten åpner med 2 hjerter som viser en svak hånd med 5-kort hjerter og minst 4-kort minor. Med motparten i rød mot hvit sone hører du makker doble opplysende.

Hva ville du meldt på mine kort?


I parturnering er risikoviljen noe større, men samtidig så er det gode muligheter for at motparten må notere noen sonebeiter når du ser på din hånd bak åpneren.

Jeg håpet på beiter i sonen og passet ned. Det skulle vise seg å koste skjorta, kortene var fordelt som dette

 

Det var ikke mulig å slå hull på kontrakten. Kløver konge i utspill ble fulgt av kløver dame som Øyvind Lorentsen trumfet. Hjerter ess avslørte sitsen og ruter fulgte i neste stikk. Jeg gikk opp på esset og vridde spar. Vi fikk ett stikk i spar, to i hjerter, ess i ruter og ett i kløver men Øyvind kunne notere 8 og 670 for toppscore.

For å hente poeng på spillet måtte jeg ha meldt 4 spar! Da spillet dukket opp ved bordet vurderte jeg å si 3 NT, men klarer motparten å spille ruter tidsnok blir det også to beit i den kontrakten!

Med slike spill var det ikke rart Farbrot-Lorentsen spilte seg inn til andre plass i POS minneturnering.