Per Ove Schei Minneturnering | Seier til Arnesen – Skryten

Per Ove Scheis Minneturnering ble en hyggelig turnering for de 21 makkerpar som stilte til start. Per Ove testamenterte hele sin arv til en stiftelse som årlig skal arrangere en minneturnering. I år ble turneringen vunnet av Harald Arnesen og Jørn Skryten. Les mer om POS Minneturnering i denne artikkelen.

Resultat

På dette spillet var et unøyaktig motspill akkurat nok til hjemgang.   

Kløver 6 i utspill fra vest gikk til dame, ess og åtte. Ruter 9 kom i vri til kongen og ess før vest fortsatte med hjerter 6.

Jeg gikk opp med ess fulgt av hjerter til stjeling. Spar til kongen ble så fulgt av nok en hjerter til stjeling. Ruter til stjeling ble så fulgt av hjerter til stjeling med spar knekt, hva skulle vest gjøre med den?

Stjeler han over og frir seg i ruter trumfer jeg, tar ut trumfen og vinner de to siste med kløver konge og den godspilte hjerteren.

Kaster han en ruter spiller jeg bare spar ess og kløver hvorpå vest kan velge å stjele eller ikke, det blir uansett 10 stikk.

Den erfarne leser ser vel hva som gikk feil i motspillet?

Øst skulle latt kløver dame vinne det første stikket, nå er kontrakten ikke lengre mulig å vinne. Vest kunne også fortsatt med ruter da han kom inn på ruter ess, det ville tatt vekk et viktig inntak hos blindemann for å godspile hjerterfargen! Hvis motspillet vrir spar er det også nok til å sette opp beiten da inntaket til å godspille hjerteren også forsvinner.