Nationals | 75 % eller 50 %

Thomas Bessis

Fra Vanderbilt og Round of 64 har jeg hentet dette spillet hvor Thomas Bessis spilte på beste sjanse, men måtte se en utgangssving forsvinne.

Se hvordan du ville spilt kontrakten før du leser videre

Spar knekt er utspillet fra vest, så kan du overta. Hva er beste mulighet for å vinne minst 9 stikk i denne kontrakten?

 


Thomas Bessis er en av verdens sterkeste bridgespillere. Regjerende Europamester og sølv fra VM forteller om en spiller av ypperste merke.

Han kunne sin ABC. Han ser 5 stikk i kløver, 2 i spar og hjerter ess. For å vinne minst ett stikk til må han enten spille ruter til kongen og satse på at øst har esset (50 % mulighet) eller spille hjerter mot hånden for finessen i hjerter (75 % sjanse for at øst har en av honnørene).

Bessis valgte selvsagt den siste løsningen som gir klart bedre odds. Han vant derfor utspillet med spar ess fulgt av hjerter til knekt og dame.

Spar tilbake vant han med håndens konge før han hentet de fem kløverstikkene og avslutte med hjerter til tieren.

Kortene så ut som dette

 

Vest vant med hjerter konge og hentet beiten med den etablerte sparfargen.

Bessis kan med rette skylde på uflaks, han hadde svært gode muligheter til å vinne sin kontrakt.

I lukket rom derimot ble NORD spillefører i 3 NT og da valgte øst å starte motspillet med ruter. Vest fant det første stikket med tieren og fortsatte noe sløvt med ruter knekt. Dermed vant spillefører sine 9 stikk uten særlig utfordring. Hadde vest snudd spar i annet stikk ville også her spillefører fått en utfordring i hvilken av de røde fargene han skulle satse på, etter utspillet vil jeg tro oddsen for esset i ruter hos øst har økt betydelig og det er mulig å falle ned på den løsningen.

10 imp ble det i betaling.