Nationals | Tynn innmelding ga imp inn

Jerry Stamatov

Fra Vanderbilt og Round of 64 kommer dette spillet hvor en undervektig innmelding i gunstig sone ga god butikk.

Det er ikke sikkert dette kan anbefales på kjøkkenbenken hjemme, men omsetning ble det!

Det Bulgarske topparet Stamatov-Danailov har en rekke sterke resultater. At de er hentet inn på profflagene i USA er ikke overraskende. På dette spillet fikk deres aktive meldestil god avkastning.

Innmeldingen 1ª mot en passet makker er ikke alles første valg. Jeg tror det normalt ikke er så stor oppside med dårlig fargekvalitet og få honnørpoeng. Men nå presset vest meldingene til 3-trinnet, noe som vi ser var veldig lurt. Det er nesten så 3 spar kan vinnes, men spilllefører måtte gå en beit etter en morsom kamp i spilleføringen.

Spørsmålet er om syd burde meldt 3 NT når makkeren har til å doble en gang til må det bare vise gode kort, i rød sone er det ofte best å melde utgang.

Den kontrakten ville han vunnet ved å bruke spar dame på utspillet. Hjerter til damen blir så fulgt av ruter dame som løper rundt til kongen.

Spar knekt i neste stikk lasjerer du og nå er sparfargen blokkert. Du vinner dine 9 stikk med ett i spar, tre i hjerter, fire i ruter og ett i kløver.

I lukket rom meldte ikke ØV innpå og NORD ble spillefører i 3 NT. Hadde øst spilt ut kløver ville den kontrakten gått beit, men øst startet naturlig med spar som gikk til 4, 9 og dame. Spillefører fortsatte med ruter ess og ny ruter til kongen hos øst.

Spar knekt kom i disken og nå måtte spillefører gjette om han skulle spille på Exx hos vest aller om utspillet kunne ha vært fra esset.