NM LAG | Nils tips for finalen

Skulpturen "Heiagjengen" står klar og venter på finalen i NM LAG i gågata, vi får se om de er lokalpatrioter!

Nå er endelig alle kvalifiseringskamper gjennomført og finalefeltet er klart. I år synes det å være et jevnere felt enn tidligere. Alle lag drar til finalen med håp om medalje, det kan bli spennende dager i Mo 10-13 mai!

Litt om Mo i Rana

Mo er den fjerde største byen i Nord-Norge med sine knapt 20 000 innbyggere. Byens historie er preget av industri og den er ofte benevnt som jernverksbyen. Kraftkrevende industri har vært utsatt for omstilling og nå markedsfører byen seg som Polarsirkelbyen hvor industriparken har byttet ut metallindustri med datasenter.

Det er kanskje flere enn redaktøren som kjenner Mo I rana mest via statens innkrevingssentral og NRKs lisensavdeling!

Byen er et knutepunkt med flyplass og hvor E6 og Nordlandsbanen svinger innom. Nord Universitet er representert med Campus Helgeland og byen er regionens handelssenter.

Gjør vi et søk etter nasjonale kjendiser fra Mo tror jeg bridgestjernen Kurt Ove Thomassen slår vel så godt an som fotballtreneren Trond Sollied og skiløperen Elin Nilsen!

Tips

Jeg har, som vanlig, tatt en vurdering av lagenes sjanse til seier. Dette basere jeg på hver enkelt spillers historikk. Uten å utbrodere beregningen har en blanding av tekniske fakta og min vurdering gitt hvert lag følgende odds for å vinne GULL!

Noen synes sikkert jeg har vurdert feltet for jevnt, men i NM LAG er vi vant til at det blir overraskelser. Det vi vet helt sikkert er at alle lag i dette feltet vil vinne kamper. Selv om BAK 1 i mine øyne er favoritt, skal de passe seg for det er ikke mye som skal til før Boye fører Flekkefjord frem til både medalje og gull.

Du må gjerne dele dine kommentarer og vurdering av finalefeltet.

Mer info kan du lese på mesterskapets hjemmeside

Her kommer min vurdering av de enkelte lagene

BAK 1

Et lag fult av rutine. Selv om Christian Bakke enda holder junioralderen har han nok av resultater til å være nestor på laget. At han har med seg noen av Bergens mest rutinerte og meritterte spillere gjør det rett og slett til et favorittlag.

Det er vanskelig å ikke gi dette laget favorittstempelet, alt annet enn medalje vil være en stor skuffelse for disse dyktige gutta fra Vest!

 

 

 

Nøtterøy BK

Nøtterøy arrangerte finalen for to år siden. Da ble det nest-siste plass med et snitt på 6,5 VP pr kamp. Dette laget er sterkere med Syversen-Skjæran som et giftig spisspar og det burde være en klar målsetning for laget å minst spille seg til middels.

For å komme på medaljeplass må de slå seg forbi klart sterkere lag, det skjer ofte i lagfinaler så pass på hva Nøtterøy kan finne på i årets finale.

 

 

 

 

 

BAK 2

Selv om lag Høyland har hatt noen litt magre år med spill i 2 divisjon må du ikke undervurdere disse gutta. Det er ingen andre lag i årets finalefelt som kan vise til like mange NM finaler, medaljer og rutine som nettopp disse gutta til sammen.

Vi som kjenner Sven-Olai Høyland vet han leverer som best når det drar seg til, som regjerende Europamester vil han helt sikkert rundspille flere av sine motspillere. Jeg blir ikke overrasket hvis dette er årets NM vinner, men jeg blir overrasket hvis de ikke tar medalje!

 

 

 

 

Sunndalsøra BK

«Øra» er selvsagt en av favorittene med all sin erfaring og rutine. Ulf Tundal har tilført laget selvtillit og vi vet lokalpatriotismen på Sunndalsøra kan løfte fjell. Det blir en tøff kamp mot et sterkt finalefelt, men lykkes laget i sitt spill blir det vanskelig å nekte Sunndalsøra medalje.

 

 

 

 

 

BK Norrøna

Disse gutta har skumle planer i årets finale. Selv om de ikke er tippet på topp 3 har de mer enn nok kvalitet til å spille seg inn i medaljekampen. Scheies ungdommelige overmot og Jensen-Bjerkans rutine kan utfordre de fleste. Jeg tror Norrøna kan overraske, men om det holder i seriespill mot flere av landets sterkeste lag er jeg usikker på.

Personlig har jeg et av mine få NM-lag-minner fra finalen i 2006 hvor Norrøna valgte å spille 1 NT redoblet mot meg og makker. Det ble «noen» beiter og en morsom nm-historie, men den kan vi kanskje ta på banketten.

 

 

Båsmo BK

Hjemmebane og ansvar for et stort arrangement kan sette press på de fleste. Dette er rutinerte gutter som burde klare å holde fokus på spillingen, klarer de det og lykkes med sin tøffe stil kan det bli mange VP og medalje være i sikte.  Selv om Karlberg-Thomassen har de beste plasseringene sine fra parturneringer er det lurt å følge med når de setter i gang, det er få makkerpar i Norge som leverer bridge på det nivået disse gutta kan få til.

De må likevel finne seg i være en liten underdog, men jeg blir ikke overrasket om de skulle snike seg inn på medaljeplass. Da blir vel alle flagg på Mo heist og kirkeklokka blir å ringe under premieutdelingen?

 

 

 

Flekkefjord BK

Klubbens tredje finale, skal det lykkes å hente medalje denne gangen? Jeg er helt sikker på at laget blir å vinne mange imp, utfordringen er om de klarer å unngå å betale ut like mange. Det er liten tvil om at Flekkefjord har finalens store stjerne i Boye Brogeland. Lykkes Boye drar han med seg laget og da blir de svært aktuelle i medaljekampen.

Vi får se om årets finale kan gi laget en bedre flyt enn de to foregående, jeg tror det blir for tungt i seriespill med så jevnt god motstand, men skulle de vinne medalje er det ingen overraskelse.

 

 

Topbridge BC

Dette er årets mest spennende lag. Kommer de i flyten kan ingen stoppe de fra å vinne gull, men blir det klabbføre kan de også komme på sisteplass!

Dette er en gjeng rutinerte og svært dyktige bridgespillere som normalt skal kjempe om medaljene, men jeg tror variasjonen kan bli for stor over så mange kamper.

Lasse Aaseng gleder seg helt sikkert til banketten hvis han kan fortelle meg at jeg tok feil, uansett det er fra disse gutta det vil komme mest underholdning og spennende spill.