Tilbakeblikk | En fin spilleføring av Eric Murray på 70-tallet

Eric Murray - en av tidens beste bridgespillere

Vi tar et blikk tilbake til 70-tallet hvor det Canadiske makkerparet Eric Murray – Sami Kehela glitret på den internasjonale scenen. De var to svært ulike spillertyper, men utfylte hverandre på en glimrende måte og var ansett for å være et av de sterkeste makkerpar i verden.

Dette spillet er hentet fra en Amerikansk Nationals tilbake på 70-tallet. Spilleføringen var kanskje ikke noen stor kunst, men solid teknikk førte frem og ga Murray en utgangssving i bonus.

Ruter 10 i utspill vant Murray med esset. Han fortsatte med ess-konge i kløver hvorpå han kastet en ruter fra hånden før han spilte tre runder hjerter til stjeling. En kløver til stjeling gikk også bra før han fortsatte med hjerter knekt til dame, trumf knekt og trumf ess.

Øst tok nå for ruter konge, men da øst fortsatte med ruter dame var det rimelig gode odds for at ruteren var fordelt 5-2 etter innmeldingen, derfor trumfet Murray med tieren, men vest fulgte med ruter 4. Dermed ble det plutselig kritisk og en mulighet for å tape to stikk til for beit. 

Posisjonen var denne

 

Hvis vest har D 8 x i trumf kan han ikke spille spar konge og ny spar, da får vest beiten med to stikk i spar til slutt.

Frir han seg med liten spar vil den, slik det sitter nå, gå til åtteren hos øst hvorpå vest får beiten med spar dame til slutt.

Murray hadde selvsagt mottrekket klart. Ettersom øst måtte trumfe over spar knekt med esset var damen plassert hos vest. Murray fridde seg derfor med SPAR 9.

Vest kom inn på damen, men uansett hvor spar 8 var plassert måtte Murray få de to siste stikken med K 7 i spar.

Enkelt, men samtidig akk så vanskelig.