NM LAG | Gøy sluttposisjon i motspill

Det ble noen tøffe motspill da vi møtte Namsos i NM Lags 6.runde. Det er ikke alltid så lett å se posisjonene, men denne gangen var det rimelig klart hvordan kortene var fordelt.

Se om du henger med

Vi spiller sterk kløver og da oppstår det noen rare posisjoner. Denne gangen meldte syd inn min lengste farge før jeg rakk å fortelle min hånd. Ettersom det ble passet ut tyder det på at makker har få eller ingen honnørpoeng.

Jeg valgte å presse i fargen hvor jeg hadde lengde og startet motspillet med spar dame, liten fulgte fra blindemann, makker fulgte med spar 2 og spillefører vant stikket med spar konge.

Kløver 3 gikk så til damen, makker fulgte med sekseren. Hjerter til esset hos syd ble fulgt av hjerter til min konge. Jeg fridde meg med kløver konge til ess, makker fulgte med 4 og spillefører med syveren.

Spar ess ble fulgt av spar til stjeling før en hjerter ble spilt fra hånden, jeg trumfet.  Posisjonen var blitt denne

 

Spillefører har vunnet 6 stikk, altså kan vi bare gi bort ett til. Hvordan skal kortene være fordelt og hvordan kan vi spille i mot for å unngå det?

Jeg fant bare en fordeling hvor vi kunne beite spillefører. Hvis jeg spiller spar vil han trumfe og fri seg slik at jeg må gi han for ruter konge og hjemgang. Men hva om spillefører hadde fordelingen 2-3-5-3 og makker var utstyrt med kløver knekt? Jeg fridde meg derfor med RUTER DAME! Det var skikkelig blink da kortene så ut som dette

 

Spillefører kunne ta for ruter konge, men når han frir seg med kløver kaster jeg bare spar dame. Makker kommer inn og spilleførers trumf 10 fanger i min E kn 9.

Ikke vanskelig, men det er viktig å være våken også på de små spillene!

Som vi ser var det gunstig for oss at syd var litt vel aktiv med sin innmelding. Vi ville gått sonebeiter i egen kontrakt, men fikk nå inn scoren. En annen skål er vel at syd kunne vunnet sin kontrakt! men det får vi snakke om en annen gang!