Høyland til finale i NM LAG | Samme lag vant finalen i ’94 da den var i Mo!

Tor Bakke, SO Høyland, Magne Eide og Trond Hantveit er klare for NM finale

Sortland ble beseiret i 6. runde med de imponerende sifrene 131-49. På det rutinerte Bergens laget spilte Sven-Olai Høyland, Tor Bakke, Trond Hantveit og Magne Eide. Jim Høyland er også på laget. Disse gutta har spilt sammen siden tidlig på 90-tallet. Sven-Olai forteller at forrige gang finalen ble spilt i Mo var i 1994. Det var den første lagfinale for Magne Eide og han vant den på kvotient! Trond Hantveit har kommet inn i stedet for Sam Inge Høyland og er ny på årets utgave av lag Høyland, men ellers er det de samme spillerne som i år spiller sin niende lagfinale sammen. Individuelt har de bøtter og spann av medaljer fra par og lagspilling – det blir ikke lett å hamle opp med dette lagets merittliste for de andre finalistene! 

Det er liten tvil om at dette blir et av finalens favorittlag, gutta drar til Mo med medalje i blikket.

Sven-Olai er en forsiktig kar, da jeg ba om et fint spill fra 6.runde kom han opp med et spill hvor motspillet var enkelt, men nøyaktig.

 

Som vi ser tok Sven-Olai en sjanse da han redoblet 1 ruter. Motparten hadde ikke avtalene i orden og turte ikke stå med på redoblingen, har du og din makker avtalene i orden her? At flukten stoppet i 2 kløver var ingen overraskelse, Sven-Olai fikk godt betalt for sin gambling. 

Kløver knekt var utspillet, den vant spillefører med damen. Hjerter 9 ble spilt i neste stikk og vest stakk med damen. Ruter 9 gikk via tieren til knekten. Magne Eide fortsatte med kløver til spilleførers konge.

Hjerter 10 stakk vest med kongen (ufarlig da han viste syd-øst hadde 4-kort spar etter meldingene), kløver 10 lasjerte syd. Vest spilte hjerter til esset hos øst. Ruter ess trumfet syd med åtteren og vest med nieren! Vest fridde seg med kløver 6 til spilleførers dame.

Spillefører var delvis innspilt og fridde seg med liten spar som løp til nieren hos øst. En liten spar tilbake gjettet spillefører riktig på da han la i knekten. Sven Olai kom inn på spar ess og hentet den fjerde beiten med hjerter syv!

I lukket rom ble kontrakten 3 NT spilt av vest som gikk en beit!