Kristiansand tapte mot Norrøna i 6.runde i NM lag

Ann Karin Fuglestad

Det ble en tung dag for Jon Solli Hansen, Ann Karin Fuglestad, Geir Brekka og Nils Ravnaas da de dro til Lillestrøm for å kjempe om finaleplass i NM LAG.

Norrøna vant med 31 imp etter en kamp fylt av muligheter og tapte sjanser for begge lag.

Jeg snakket med en skuffet Nils Ravnaas som måtte ta turen tilbake fra Gardermoen til Lillestrøm da han hadde glemt bagen på spillestedet! Kanskje var det like greit med en luftetur uten kaninen og spilldiskusjon på slep!

 Nils delte velvillig et par tapsspill hvor laget fra Kristiansand ikke hadde spilt sin beste bridge.

Først et spill hvor kaninen dro litt hardt på etter Ekrens 2 ruter.

2 ruter fortalte om en hånd under åpningsstyrke og minst 5-4 i major. Jeg synes det videre meldingsforløpet gikk noe hardt for seg. Jeg har sansen for to de cue-bid meldingene, men på 4 ruter skal nord følge opp med 4 hjerter som må spørre om syd har noe mer å vise. Han trenger ganske optimale kort med 5-4 i major for at 12 stikk skal være innen rekkevidde.

Men selv om det var noe vilt meldt så var ikke kontrakten uten muligheter. Kontrakten står på at kløveren løser seg uten tapere, eller at kløverkappen går og man får kastet to kløver på hjerterfargen.

Aktuelt så var utspillet kløver, men da kongen satt hos øst var beiten et faktum før spillefører kom i gang.

Norrøna stoppet i utgang med 11 stikk og vant 13 imp på spillet.

Det neste spillet var heller ikke bra, vest blinket utspillet men makkeren klarte ikke å lese sitsen og ga kontrakten tilbake til spillefører.

Også her kom Ekrens 2 ruter i sving og Norrøna meldte seg frem til en tøff, men sjanserik utgang.

Vest valgte å spille ut spar da han regnet med spillefører var skodd for hjerterutspill etter meldingene, for å være lur gikk han for spar 10 i håp om å kunne spille igjennom en honnør eller to hos nord. Spillefører stakk med esset og fortsatte med ruter som gikk til damen og ess.

Vest fortsatte med spar 7 til kongen hos øst som la merke til knekten fra spillefører. Etter utspillet av tieren trodde han det var fra 2-kort. Han vridde derfor til hjerter i håp om at vest hadde hjerter konge tredje.

Denne gangen var kartet ikke helt det samme som terrenget og det ble hjemgang i utgangen som ville vært beitet med å fortsette i utspilt farge.

Kanskje det ikke er så lurt å avvike fordelingsutspillene likevel?

Vi ønsker Norrøna lykke til i finalen, og gratulerer med seier i en spennende NM kamp.

1 Comment

  1. Favorittseier, men 31 imp er ikke så mye. Viser at alle kan komme langt i NM klubblag.

Kommentarer er lukket.