Nationals | Enkel spilleføring for Boye – Vanskelig for Bulgareren

Det må være lov å være patriot når våre gutter kjemper mot verdenseliten i Nationals. Fra Round of 32 i Vanderbilt kommer dette spillet hvor Boye Brogeland var akkurat litt skarpere enn sin Bulgarske motspiller i spilleføringen.

Følg Nationals resultater og Bulletiner HER

Det var ikke Boyes største prestasjon i 2018 å få hjem denne utgangen, men fin teknikk fungerer og ga en utgang i bonus.

Kløver knekt i utspill fra vest satte press på Boye. Ettersom kløver ess var overgangen til hjerterstikkene måtte Boye finne et mottrekk – han lasjerte kløver knekt!

Heldigvis for Boye var ruter ess hos vest, han vridde hjerter til blindemanns ess.

Det var ikke vanskelig å forstå at kløveren var fordelt 3-1 så her var det bare å spille spar ess og spar dame til kongen hos øst. Dermed var kontrakten sikret når vest ikke hadde flere spar til å stjele kløveren.

Øst vridde ruter til kongen og ess, ny ruter kunne Boye stjele hos blindemann og ta ut trumfen med spar knekt.

Kløver til ess ble så fulgt av konge og dame i hjerter med avkast av kløvertaperne. Dermed var hjemgangen sikret og 420 notert.

I Lukket rom ble kontrakten spilt fra nord og øst servet kløver konge, den stakk spillefører med esset og fortsatte med spar til damen.

Øst vant med kongen og fortsatte med kløver dame og kløver til stjeling. Vest hentet så beiten med ruter ess. Det var 10 imp til lag Diamond i ett tett og jevnt oppgjør mot sterke Bulgarske spillere.

Hvorfor er jeg så kritisk sier du

Hvis vi ser nærmere på spilleføringen så falt kløver knekt under kløver konge, det må vel nesten utelukkende bety singleton.  Altså vet vi de ter fare for stjeling hvis øst kommer inn.

I utgangspunktet er finessen i trumf 50 %, men for å vinne sin kontrakt har spillefører råd til å gi vekk ett stikk i trumf, han har tross alt bare en taper i ruter og en i kløver etter utspillet, bare han klarer å unngå stjelingen til vest.

Finessen i trumf vil derfor kun være riktig løsning når vest har nøyaktig K x x i trumf. Har han doubleton vil du lykkes hver gang du spiller spar ess og spar dame samt du får med deg singleton konge hos øst. Har vest 3 små eller kongen fjerde vil du gå beit uansett såfremt ikke tiren er singleton og vest også har ruter ess.