Fargebehandling på slemnivå!

Jeg fanget interesse for dette spillet fra en norsk turnering. Jeg var spillerne være anonyme, men du kan jo få prøve deg som spillefører i 6 ruter som VEST.

Spar 5 er utspillet fra nord, syd følger med tieren, nå tar du over. Hvordan spiller du ruterfargen for en taper med beste odds?


Den aktuelle spillefører vant utspillet med håndens konge og fortsatte med liten ruter, da nord fulgte med fireren ba spillefører om nieren fra blindemann. Det var ikke noe suksess da kortene satt som dette

 

Det endte med to tapere i trumf og en beit, ikke noe greit med IMP som scoringsform.  Spillefører prøvde seg på en kombinasjon av at nord hopper opp med kongen i første runde, hvis ikke prøve på intrafinessen ved å dra damen fra blindemann i neste stikk (litt under 15 % sjanse).

Men du kunne vel denne farge behandlingen?

Teknisk korrekt variant er å starte med trumf ess fulgt av liten ruter mot damen. Hvis nord følger med 10 eller knekt andre gang skal du legge damen. Denne spilleføringen gir litt under 50 % sjanse for å lykkes, men det forutsetter selvsagt at nord ikke lar seg påvirke av posisjonen.

Men er justeringen av odds vs praktisk bridge så stor at den aktuelle spillefører likevel satset på en fair sjanse?

Hva synes du?