Nationals | Espen Lindqvist setter gutta på prøve

Det amerikanske topparet Boyd-Robinson ble parkert på dette spillet fra hovedparturneringen i Spring Nationals – Kay Platinum Pair.

Du spiller parturnering og kan få sette deg inn som spillefører i 3 hjerter fra SYDs hånd.

Ruter 3 i utspill fra vest vinner du med esset, hjerter knekt vant vest med kongen og fulgte opp med ruter konge som du måtte stjele. På neste hjerter stikker vest med esset og øst kaster en ruter. Nok en ruter fra vest går via knekten fra øst til trumf hos deg.

Du spiller en liten kløver til fireren fra vest, syveren hos nord og damen fra Lindqvist i øst. Han fortsetter med spar 3, du går opp med esset, tar ut trumfen med damen og fortsetter med kløver 10, vest følger med femmeren idet du lar tieren seile, øst legger toeren.

Robinson syntes nok Lindqvist hadde åpnet hardt hvis han ikke hadde kløver konge. Hadde han sett litt på fordelingen virket det også rart om ikke Lindqvist hadde en kløver til, det ga han i så fall fordelingen 4-1-6-2 uten særlig mange honnørpoeng for sin svake to i sonen!

Vel, Robinson la ikke for mye vekt på det da han fortsatte med kløver fra hånden, Brogeland fulgte med nieren og Robinson ba om knekten fra blindemann.

Nedturen ble stor da kortene så ut som dette

 

Espen Lindqvist vant med kløver konge og nå var forbindelsen til blindemanns kløver tapt. Spillefører måtte avgi det siste stikket i spar til motparten for en beit og massevis av matchpoints i sving.

Spillet ble rapportert i bulletinen for mesterskapet