Spennende spill fra Spingold – hvordan spiller du?

Som ferierende familiefar blir det ikke alltid tid til å følge med på alt man ønsker. Sommeren var fullspekket med åpent EM, EM for ungdomslag, Yeh Bros Cup, Nationals, Festivalen og Marit Sveaas turneringen.

Men da det kom en regnværsdag ble det plutselig litt tid til en oppdatering på spill og resultater fra Nationals i USA.

Nationals er fullspekket med turneringer, men det er alltid en par- og en lagturnering som vi kan definere som hovedturneringer. Lagturneringen er den prestisjefulle Spingold. Her har rike sponsorer hyret inn proffer på sine lag og kjemper om heder og ære.

Turneringen er en ren utslagsturnering hvor det spilles 60 spills kamper, en kamp pr dag. Lagene er rangert på forhånd slik at de antatt beste lagene ikke møtes før i de siste cupkampene. Men her er det ikke mange svake lag, du får tøff motstand fra første kort.

Fra «round of 32» har jeg hentet dette spillet som brakte en spennende spilleføring på banen.

Du kan jo prøve deg i 4♠ som SYD på disse kortene

Utspillet fra vest er kløver 9, som får løpe til din dame. Du tar ess-konge i trumf og heldigvis følger begge motspillere.

Hvordan ville du spilt kortene videre?


Det er lagkamp og her er oppgaven å sikre hjemgang. Hvis vi teller stikk så har vi nå 5 stikk i spar, 2 i hjerter, 1 i ruter og 1 i kløver. Altså har vi «bare» 9 sikre stikk og må se om det finnes muligheter.

Vi må også sikre oss at ikke vest kommer inn for gjennomspill av kløver før vi har kastet en av håndens kløver på ruter ess.

Ettersom vi kun er på jakt etter ett stikk i hjerter kan vi nå spille denne fargen litt annerledes enn vi normalt tenker.

Hvis du starter med hjerter til kongen, kaster kløver på ruter ess, og spiller ny hjerter må du gjette om du skal kappe med 9 eller knekt. Matematisk er det vel hipp som happ og du lykkes hver gang hjerteren sitter 3-3 eller du gjetter riktig hvis hjertere sitter 4-2.

Men er det ikke en annen mulighet som gir deg større odds

Hva å spille hjerter ess fulgt av hjerter til kongen. Nå kaster du fortsatt kløver på ruter ess, men når du nå spiller hjerter fra blindemann er det bare to hjerter hos motparten.

Nå taper du kun når vest har D 10 og minst 4-kort hjerter!

Aktuelt ble belønningen stor når kortene så ut som dette

Damen falt doubleton hos vest og nå ble spilleføringen en formalitet for 11 stikk da du selvsagt spilte hjerter til nieren og løste fargen uten taper!