EM Junior 2017 | Sitter du i dytten kan du gi gass

Ola Rimstedt

Bedrevitere kan si hva de vil, men i bridge handler det om å utnytte de mulighetene som byr seg. Vi opplever alle perioder med drag og udrag ved det grønne bord. Sitter du i draget kan du gi på litt ekstra, setter du motparten under press feiler de og melder du litt for mye er sitsen på din side.

I EM Junior var Sverige periodevis veldig i draget og det evnet de så absolutt å utnytte med tøffe doblinger og harde utganger.

Fra oppgjøret mot Frankrike, som Sverige vant 47-13, har jeg hentet dette spillet hvor Mikael Rimstedt ikke brydde seg om å melde teknisk riktig, men bare hoppet til en tøff utgang.

Personlig synes jeg ikke så mye om den meldingen. Utenfor sonen er det like mye å tape som å vinne på utganger. Jeg vil vel si at her var Rimstedt avhengig av å treffe makker med akkurat de riktige verdiene. Han kunne kanskje tatt med seg en minisplinter i kløver, evt bare høynet til 2. Har ikke makker til å gjøre noe videre skal det mye til at de spiller utgang.

Men i EM var det slik at det meste gikk Sveriges vei og nå kom selvsagt åpningshånden med en minimumshånd, men riktige honnører.

Den franske nord startet motspillet i spar og da var det bare for Ola Rimstedt å kontre med kløver slik at han fikk med seg de nødvendige stjelingene for hjemgang da trumffargen ordnet seg greit til slutt.

Starter motspillet med hjerter ville det blitt en beit, men så er det dette med å være i draget da….

Frankrike stoppet selvsagt i delkontrakt ved det andre bordet etter at øst høynet til 2. Der kom det trumf i utspill og kontrakten endte opp i 9 stikk, det betydde 6 svenske imp.