Winter Games | Hoffa-Charlsen slått ut med 0,2 imp!

Boye og Espen gikk greit videre på lag MAHAFFEY, det samme gjorde Helgemo-Helness på lag Zimmermann.

Følg resultatene fra Winter Games HER

Det ble en svært dramatisk cupkamp mellom De Botton og Delta i 16-delsfinale i Zimmermann Cup.

Før siste sesjon ledet De Botton med rundt 20 IMP, men litt ut i siste sesjon hadde forspranget krympet betydelig. Så kom dette spillet som skulle utvikle seg til å avgjøre hele kampen.

Det var litt av en sluttkontrakt det norske makkerparet valgte. 6 kløver på 4-3 tilpass hvor du har bedre tilpass i ruter og kanskje heller skulle valgt grand.

Jeg kan ikke deres meldesystem, men antar Charlsen viste frem en 18-20 grand hvorpå Hoftaniska overførte til hjerter for så å fortelle om kløverfarge på siden.

Jeg skal ikke være dømmende her, men en liten samtale om meldeteknikk må nok til for å unngå slike slemmeldinger ved senere anledninger.

Men så var det dette med motspill. Kløver i utspill løp til damen fra syd som Charlsen lot beholde stikket. Kløver knekt kom tilbake og den tok Charlsen med esset. Han tok også for kløver ni før en ruter gikk til knekten og kløver konge trakk ut den siste trumfen fra nord.

Hjerter til ess ble så fulgt av ruteren til buns. Før den siste var posisjonen blitt denne

 

I følge BBO kastet nord hjerter 7 da Charlsen tok for ruter 5, blindemann kastet hjerter dame og nå var syd plutselig skvist. Charlsens hjerter 2 var forfremmet til trussel kort og syd måtte kaste en spar slik at han satt igjen med de to kongene.

Så var det opp til Charlsen om han kunne klare å lese posisjonen, men akk han spilte spar til damen. Lettet kunne syd ta for spar konge og hjerter konge for 2 beit.

Ved det andre bordet stoppet ØV i 3nt med 12 stikk for 690, det ga 13 imp.

Det var ett fint forsøk av Charlsen i spilleføringen, men da kampen var over var ledelsen forsvunnet og kampen tapt med 0,2 imp!