Winter Games | Storeslem med for få ess av landslagspar

Konvensjoner kan gjøre meldingene lettere, men de kan også komplisere. Fra Zimmermann Cup har jeg hentet dette spillet hvor konvensjonen «dårlig løft» ga problemer for ett etablert norsk topp par.

2 ruter = naturlig, minst invitt til utgang eller svakt løft med 3-kort spar

Som vi ser gikk det helt over styr for vårt norske topp par. 2 ruter var tvetydig, enten en «dåglig» løft i spar eller minst invitt med ruter. Dette førte til at syd ikke hadde noen god gjenmelding over 2 spar. 3 ruter ville ikke vært krav og 2 NT fristet ikke uten kontroll i sidefargene.

3 kløver var en nødmelding, men nord trodde selvsagt det var julekveld med sin hånd. Meldingene gikk videre helt uten styring og de meldte RKC med hver sin trumf.

En motspillsglipp lot spillefører slippe unna med en beit for -200 men noe gøy var det nok ikke.

Moralen får være at den tvetydige konvensjonen «god løft» kan være vanskelig å håndtere for deg selv, spiller du slike konvensjoner må du som ett minste krav ha gått igjennom og avtalt disse posisjonene.


Ved vårt bord kom vi opp i en helt annen problemstilling. Meldingene gikk som dette.

 

2 ruter var krav til utgang og Tolle hadde ikke nok til en revers slik at han måtte gjenmelde 2spar. Jeg måtte nesten si 3 ruter og nå var det vel ikke så rart at Tolle foreslo 3 NT. Spørsmålet er om jeg skulle hoppet til 5 ruter, eller om det var en fair sjanse at makker har en ruter eller to?

Han har tross alt benektet 4-kort hjerter og har ikke mer enn 5 eller 6-kort spar.

3 NT var ikke noe særlig god kontrakt, men så var det opp til øst å finne ett utspill. Han så ikke kortene på baksiden og startet naturlig med hjerter 3.

Tolle Stabell ba om knekten fra blindemann og smilet gikk rundt hele spillelokalet da den holdt stikk. 12 stikk senere ble det notert +690 og en god latter rundt bordet.

Hvem mener du hadde skylda?

2 Comments

  1. Jeg vil heller si det var 3ru gjenmelding som invitt som skapte problemet, og ikke 2ru svakløft. Som vi kan se på Tolle-Nils sitt meldingsforløp så ville det blitt akkurat samme problemstilling for syd om 3ru ikke var krav.

Kommentarer er lukket.